bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Hazelburn
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Hazelburn

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Hazelburn Whisky


Hazelburn is een whisky distilleerderij gelegen in de stad Campbeltown, Schotland. De distilleerderij is een onderdeel van de Springbank Distillery en is bekend om haar productie van kwalitatieve single malt whisky's.
 

Informatie Hazelburn


Hazelburn werd opgericht in de jaren '90 van de vorige eeuw en heeft een interessante geschiedenis. Campbeltown was vroeger een belangrijke centrum voor whiskyproductie, met meer dan 30 distilleerderijen in de stad. Echter, door verschillende factoren, zoals de Tweede Wereldoorlog en de economische crisis, werd de productie sterk verminderd en bleef er slechts een handvol distilleerderijen over.

Hazelburn is een van deze overgebleven distilleerderijen en is tegenwoordig bekend om haar unieke productieproces. In tegenstelling tot veel andere Schotse distilleerderijen, die voornamelijk gerst gebruiken als grondstof, maakt Hazelburn gebruik van gepelde haver. Deze haver wordt gerookt over turf, wat leidt tot een unieke smaak en geur van de whisky.

Naast deze bijzondere grondstof, onderscheidt Hazelburn zich ook door haar productieproces. Terwijl veel distilleerderijen tegenwoordig gebruik maken van moderne technologieën, blijft Hazelburn trouw aan de traditionele methoden van whiskyproductie. Zo wordt de whisky gedistilleerd in koperen pot stills en wordt het in sherryvaten gerijpt.
 

Smaak Hazelburn


Dit alles leidt tot een product van hoge kwaliteit, met een unieke smaak en geur. Hazelburn whisky's zijn zacht en fruitig, met tonen van kruiden en turfrook. Ze zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een andere ervaring dan de traditionele Schotse single malt whisky's.

In conclusie, Hazelburn is een onderscheidende distilleerderij die zich onderscheidt door haar unieke productieproces en grondstoffen. Hun single malt whisky's zijn een echte aanrader voor degenen die op zoek zijn naar iets nieuws en avontuurlijks. Als liefhebber van whisky is een bezoek aan Hazelburn een absolute must! 

Lees hier meer over de Hazelburn Red Wood serie.
.

 


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved