bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Ballechin
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Ballechin

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Geschiedenis Ballechin


Ballechin, een Schots whiskymerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk opgericht in 1810, werd de distilleerderij later gesloten en heropend in 2003 door Edradour, de kleinste werkende distilleerderij van Schotland. Ballechin staat bekend om zijn geturfde karakter, wat een unieke twist toevoegt aan de traditionele Schotse whisky.
 

Ballechin regio

 

De regio van Ballechin, gelegen in het pittoreske dorpje Pitlochry in de Schotse Hooglanden, biedt een prachtige omgeving die de whisky haar karakteristieke smaak geeft. Het lokale water en de omgeving dragen bij aan de unieke terroir van Ballechin.
 

Bottelingen Ballechin

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Ballechin omvatten de heavily peated expressies, zoals de Ballechin 10 Year Old en de Ballechin 2004 Sauternes Cask Matured. Deze bottelingen presenteren een perfecte balans tussen rokerigheid en complexe smaakprofielen, waardoor ze geliefd zijn onder whiskyenthousiasten.
 

Hoe groot is Ballechin?

 

Hoewel Ballechin niet zo groot is als sommige andere bekende Schotse distilleerderijen, heeft het een toegewijde schare fans. Met beperkte productieaantallen draagt Ballechin bij aan de exclusiviteit en zeldzaamheid van hun whisky's, waardoor ze zeer gewild zijn onder verzamelaars.
 

Omvang Ballechin

 

De kenmerken van Ballechin omvatten het gebruik van kleine koperen pot stills en de traditionele ambachtelijke methoden die de distilleerderij onderscheiden. Het gebruik van lokale gerst en de focus op turfrook dragen bij aan de unieke identiteit van Ballechin, waardoor het een opvallende speler is in de wereld van Schotse whisky.

Lees hier meer over Bunnahabhain.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved