bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Tomatin
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Tomatin

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Tomatin Whisky


Tomatin, opgericht in 1897 in de Schotse Hooglanden, heeft een rijke geschiedenis doorgemaakt. Ondanks uitdagingen, waaronder sluitingen en heropeningen, bloeide Tomatin uit tot een gerenommeerd whiskymerk. De distilleerderij staat bekend om zijn zachte en toegankelijke single malt whisky's.
 

Regio Tomatin

 

Gelegen in de regio Speyside, staat Tomatin temidden van schilderachtige landschappen. De zuivere bronnen van water uit de Monadhliath Mountains dragen bij aan de kwaliteit van de whisky. Het klimaat en de natuurlijke omgeving van Speyside beïnvloeden het karakter van de distilleerderij.
 

Bekende Bottelingen Tomatin

 

Tomatin's meest bekende bottelingen omvatten de 12-jarige en de 18-jarige expressies, gekenmerkt door hun complexiteit en evenwichtige smaken. Deze whiskies onderstrepen de vakmanschap van Tomatin.
 

Hoe groot is Tomatin?

 

Met een productiecapaciteit van meer dan 5 miljoen liter per jaar behoort Tomatin tot de grotere distilleerderijen in Schotland. Dit geeft het merk een aanzienlijke aanwezigheid op de wereldmarkt.
 

Kenmerken Tomatin 

 

De kenmerken van Tomatin whisky omvatten fruitige tonen, vanille, honing en een zachte afdronk. Deze combinatie maakt Tomatin geliefd bij zowel beginnende whiskydrinkers als ervaren connaisseurs.

Lees hier meer over Teaninich.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved