bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Octomore
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Octomore

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Octomore Whisky


Octomore, een Schots whiskymerk, vindt zijn oorsprong in de beroemde Islay-regio, bekend om zijn karakteristieke turfachtige smaken. Opgericht door de Bruichladdich-distilleerderij in 2002, staat Octomore bekend om zijn extreem geturfde whisky's, met een ambitieus streven naar het hoogste fenolgehalte in de branche.
 

Regio Octomore

 

De regio van Octomore, gelegen op Islay, biedt de ideale omstandigheden voor het creëren van deze krachtige whisky's. De invloed van de omliggende zee en het lokale klimaat draagt bij aan de unieke smaakprofielen van Octomore.
 

Bekende Bottelingen Octomore

 

Onder de meest bekende bottelingen van Octomore vallen edities zoals de Octomore 6.3 en 10.1. Deze expressies staan bekend om hun intense turfrook, gecombineerd met complexe lagen van fruitige en kruidige tonen.

Hoe groot is Octomore?
 

Ondanks zijn nicheaanpak heeft Octomore wereldwijde erkenning gekregen, en de productie is gegroeid, zij het nog steeds beperkt in vergelijking met mainstream whiskyproducenten. Het merk geniet een toegewijde aanhang van whisky-liefhebbers die de gedurfde smaken waarderen.
 

Kenmerken ​​​​​​​Octomore

 

Octomore onderscheidt zich door zijn kenmerkende eigenschappen van extreem hoge turfgehaltes, vaak boven de 200 ppm (fenolen per miljoen), en een gedurfde benadering van het distillatieproces. De whisky wordt gerijpt in een combinatie van diverse vaten, wat resulteert in complexe smaakprofielen met diepgaande lagen van turf, vanille, fruit en kruiden.

Lees hier meer over Bruichladdich.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved