bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Mortlach
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Mortlach

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Mortlach Whisky


Mortlach, een eerbiedwaardig Schots whiskymerk, vindt zijn oorsprong in het jaar 1823, waar het gesticht werd in de historische Speyside-regio. Met meer dan twee eeuwen aan erfgoed heeft Mortlach een aanzienlijke rol gespeeld in de rijke geschiedenis van Schotse single malt whiskyproductie. De distilleerderij staat bekend om haar unieke distillatiemethode, die de spirit driemaal destilleert in traditionele koperen ketels. Dit zorgt voor een complex en krachtig karakter dat Mortlach onderscheidt van andere distilleerderijen.
 

Mortlach Regio

 

De regio Speyside, waar Mortlach zijn thuis heeft, is beroemd om zijn schilderachtige landschappen en vruchtbare gronden. Deze omgeving draagt bij aan de kwaliteit van de ingrediënten die Mortlach gebruikt bij het creëren van zijn whisky's. De zuivere bergbeekjes en het nabijgelegen graanveld dragen bij aan de kenmerkende smaakprofielen van Mortlach.
 

Mortlach Bekende Bottelingen

 

Enkele van de meest erkende bottelingen van Mortlach omvatten de 16-jarige Flora & Fauna, met zijn evenwichtige mix van zoete, fruitige tonen en de rijkere, rokerige ondertonen. Daarnaast geniet de zeldzame 25-jarige expressie van Mortlach aanzienlijke faam onder kenners, waarbij de lange rijpingsperiode resulteert in een diepgaande complexiteit en verfijning.
 

Hoe groot is Mortlach?

 

Hoewel Mortlach geen grootschalige distilleerderij is, heeft het wereldwijd aanzien verdiend en een toegewijde groep liefhebbers verworven. De beperkte oplages van Mortlach worden vaak beschouwd als waardevolle verzamelobjecten. De bescheiden omvang van de distilleerderij draagt bij aan de exclusiviteit van de releases, wat bijdraagt aan de mystiek rondom het merk.
 

Kenmerken Mortlach

 

De kenmerkende smaak van Mortlach wordt gekarakteriseerd door een verfijnde combinatie van zoete, fruitige tonen, zoals appel en perzik, gecombineerd met kruidige en rokerige ondertonen. Dit levert een smaakprofiel op dat zowel complex als uitdagend is, en elke slok Mortlach is een ontdekkingsreis op zich. Whiskyliefhebbers waarderen de diepte en veelzijdigheid die deze unieke distilleerderij te bieden heeft, waardoor Mortlach een blijvende invloed heeft op de wereld van Schotse single malt whisky.

Lees hier meer over Murray McDavid.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved