bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Rosebank
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Rosebank

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Rosebank Whisky


Rosebank, een gerenommeerd Schots whiskymerk, ontsproot zijn wortels in de 19e eeuw, specifiek in 1840, in de stad Falkirk. Deze distilleerderij, gelegen aan de schilderachtige oevers van het Forth and Clyde Canal, heeft een rijke geschiedenis doordrenkt met Schotse whiskytradities. Na een indrukwekkende periode van productie, moest Rosebank echter in 1993 haar deuren sluiten vanwege economische uitdagingen. Gelukkig herleefde de geest van Rosebank in 2021 met de heropening van de distilleerderij, waarbij het streven naar authenticiteit en ambachtelijke productiemethoden centraal staat.
 

Rosebank Regio

 

De locatie van Rosebank in de Lowlands-regio draagt bij aan de unieke smaakprofielen van hun whisky. De nabijheid van de zee en de vruchtbare Schotse landbouwgrond beïnvloedt de karakteristieken van de whisky, wat resulteert in een zachtere, bloemige en fruitige afdronk in vergelijking met whiskies uit andere regio's.
 

Bekende Bottelingen Rosebank

 

Rosebank heeft enkele van de meest bewonderde bottelingen in de Schotse whiskywereld voortgebracht, waaronder de bejubelde 21-jarige en 25-jarige expressies. Deze leeftijden staan bekend om hun complexiteit, subtiliteit en elegante balans tussen verschillende smaakelementen. De heropening van de distilleerderij heeft deze traditie van vakmanschap voortgezet, waarbij de nadruk ligt op het behoud van de essentie van Rosebank's erfenis.
 

Hoe groot is Rosebank?

 

Hoewel Rosebank met zijn rijke geschiedenis en verfijnde productiemethoden een iconisch merk is geworden, blijft het een relatief bescheiden distilleerderij, waardoor elke batch de persoonlijke zorg en aandacht van de vakmensen weerspiegelt. Met behoud van de traditionele drievoudige distillatie, een kenmerkende techniek van Rosebank, bereikt de whisky een ongeëvenaarde zuiverheid en finesse die geliefd is bij kenners wereldwijd.
 

Kenmerken Rosebank

 

In de wereld van Schotse whisky vertegenwoordigt Rosebank niet alleen een merk, maar ook een erfenis van toewijding aan vakmanschap en een viering van de tijdloze kunst van het distilleren. De herleving van deze distilleerderij belooft een voortzetting van de traditie van uitmuntendheid, waarbij elke nip van Rosebank-whisky een reis is door de rijke geschiedenis en het vakmanschap van deze geliefde Schotse distilleerderij.

Lees hier meer over Springbank.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved