bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glen Moray
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glen Moray

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glen Moray Whisky


Glen Moray, een Schots whiskymerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1897 toen de distilleerderij werd opgericht in de Speyside-regio. Oorspronkelijk gebouwd als een brouwerij in 1828, maakte Glen Moray de overgang naar een distilleerderij onder leiding van de MacLeod-familie. Deze distilleerderij staat bekend om zijn traditionele ambachtelijke aanpak en het gebruik van diverse vaten voor het rijpen van whisky, waaronder bourbon- en sherryvaten.
 

โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹Glen Moray regio

 

Glen Moray is gelegen in het hart van Speyside, een regio die bekend staat om zijn vruchtbare grond en zuivere waterbronnen. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de single malt whisky van Glen Moray, die vaak wordt gekenmerkt door een zachte en fruitige smaak met subtiele tonen van honing en vanille.
 

Bottelingen โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹Glen Moray
 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Glen Moray zijn de Glen Moray Classic, Glen Moray 12 Years Old en de Glen Moray Elgin Classic Sherry Cask Matured. Deze expressies belichamen de kenmerkende stijl van het merk en hebben bijgedragen aan de populariteit ervan onder whisky-liefhebbers.
 

Omvang โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹Glen Moray
 

Glen Moray heeft een respectabele omvang, maar niet zo groot als sommige andere distilleerderijen in Schotland. De productiecapaciteit van Glen Moray is gericht op het handhaven van kwaliteit en ambachtelijke tradities, wat bijdraagt aan de unieke smaakprofielen van hun whisky's.
 

โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹โ€‹Glen Moray kenmerken

 

De kenmerken van Glen Moray omvatten een soepele textuur, een evenwichtige combinatie van zoetheid en kruidigheid, en een verfijnd karakter dat zich ontwikkelt tijdens het rijpen in de diverse vaten. Deze eigenschappen maken Glen Moray tot een gewaardeerd whiskymerk dat zowel door beginners als ervaren whisky-liefhebbers wordt gewaardeerd.

Lees hier meer over Glengoyne.


ยฉ 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved