bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Gesloten Whisky distilleerderijen
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Gesloten Whisky distilleerderijen

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Gesloten Whisky Distilleerderijen

 

In de wereld van whisky zijn gesloten distilleerderijen een fascinerend fenomeen. Deze distilleerderijen, eens bruisend van bedrijvigheid en ambacht, zijn nu enkel nog een herinnering aan een rijke traditie. Gesloten distilleerderijen wekken vaak interesse op bij liefhebbers vanwege hun zeldzaamheid en de unieke karakteristieken van hun producten.
 

Rosebank Whisky

 

Rosebank Whisky staat bekend om zijn elegantie en subtiliteit. Gelegen in de Lowlands van Schotland, stond de distilleerderij bekend om zijn drievoudige distillatiemethode, wat resulteerde in een lichte en fruitige whisky met florale tonen. Hoewel de distilleerderij in 1993 zijn deuren sloot, blijft Rosebank Whisky een gewilde keuze onder verzamelaars vanwege zijn verfijnde smaakprofiel en historische betekenis.
 

Port Ellen Whisky

 

Port Ellen Whisky, afkomstig van het eiland Islay, staat bekend om zijn rokerige en complexe smaak. Ondanks zijn sluiting in 1983, blijft Port Ellen een legendarische naam in de whiskywereld. De zeldzaamheid van deze whisky, gecombineerd met zijn rijke turfachtige aroma's, maakt het een gewilde keuze onder kenners en verzamelaars over de hele wereld.
 

Caperdonich Whisky

 

Caperdonich Whisky, gelegen in de Speyside-regio van Schotland, stond bekend om zijn zachte en fruitige whisky's. Na zijn sluiting in 2002 is Caperdonich uitgegroeid tot een gewilde whisky onder liefhebbers vanwege zijn karakteristieke smaken van vanille, peer en honing. De beperkte beschikbaarheid van Caperdonich Whisky draagt bij aan zijn mystiek en aantrekkingskracht.
 

Brora Whisky

 

Brora Whisky, oorspronkelijk bekend als Clynelish, werd opgericht in de vroege 19e eeuw. Na zijn heropening in 1969 produceerde Brora een karakteristieke rokerige en krachtige whisky die geliefd was bij kenners. Ondanks zijn sluiting in 1983 blijft Brora Whisky een gewilde keuze vanwege zijn rijke en complexe smaken, waaronder turf, ziltigheid en een vleugje fruitigheid.

Gesloten whisky distilleerderijen zoals Rosebank, Port Ellen, Caperdonich en Brora blijven voortleven door de flessen die ze hebben geproduceerd, en hun erfenis wordt gekoesterd door whisky-liefhebbers over de hele wereld.


Gesloten Whisky distilleerderijen

© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved