bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Clynelish
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Clynelish

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Clynelish geschiedenis


Clynelish, een eerbiedwaardig Schots whiskymerk met een boeiende geschiedenis die teruggaat tot 1819, heeft zijn thuisbasis in het idyllische Brora, in de noordelijke Hooglanden van Schotland. De distilleerderij heeft door de eeuwen heen een onwankelbare reputatie opgebouwd voor vakmanschap en toewijding aan kwaliteit in het productieproces van single malt whisky.
 

Regio Clynelish

 

De regio rond Clynelish, gelegen in de ruige omgeving van de noordelijke Hooglanden, draagt bij aan de unieke smaakprofielen van de whisky. De invloed van het klimaat en de omringende natuurlijke elementen voegt een karakteristiek en onderscheidend tintje toe aan de whisky's van Clynelish.
 

Bottelingen Clynelish

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Clynelish zijn onder meer de 14-jarige expressie. Deze whisky staat hoog aangeschreven vanwege zijn complexe karakter en opvallende wasachtige tonen, die kenmerkend zijn voor Clynelish. Andere limited editions en oudere releases hebben ook de aandacht getrokken van fijnproevers wereldwijd.
 

Hoe groot is Clynelish?

 

Hoewel Clynelish misschien niet de grootste distilleerderij is, geniet het wereldwijd erkenning van whisky-liefhebbers vanwege zijn consistente kwaliteit en het behoud van traditionele distilleertechnieken. De distilleerderij heeft een relatief bescheiden omvang behouden, waardoor het de charme van een ambachtelijke onderneming behoudt.
 

Clynelish eigenschappen
 

Wat betreft de kenmerken van Clynelish-whisky, onderscheidt het zich vaak door zijn complexiteit en balans. De aroma's variëren van zachte fruitige tonen tot subtiele kruidigheid, terwijl de smaakpallets vaak rijk zijn aan honing, vanille en de eerder genoemde wasachtige kenmerken. Clynelish heeft de kunst geperfectioneerd om whisky's te produceren die zowel toegankelijk zijn voor beginners als boeiend voor ervaren whisky-liefhebbers, waardoor het merk een blijvende favoriet is in de wereld van Schotse single malts.
 

Lees hier meer over Dalmore.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved