bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenfarclas
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenfarclas

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Glenfarclas Whisky


Glenfarclas, opgericht in 1836, heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot zes generaties. Gelegen in het schilderachtige Speyside, Schotland, bevindt het zich te midden van weelderige valleien en kabbelende rivieren die een onmiskenbare invloed hebben op de kenmerkende smaken van hun whisky. De distilleerderij wordt al meer dan 180 jaar beheerd door de familie Grant, wat zeldzaam is in de whiskymaakwereld en bijdraagt aan de consistente kwaliteit en passie voor het vakmanschap.
 

Regio Glenfarclas

 

Speyside, de regio waar Glenfarclas trots zijn thuis vindt, is wereldwijd bekend als het kloppende hart van de Schotse whiskyproductie. De vruchtbare gronden en overvloedige waterbronnen in deze regio vormen een ideaal terroir voor het produceren van hoogwaardige whisky's. Glenfarclas maakt optimaal gebruik van deze omgeving om zijn kenmerkende karakter te ontwikkelen.
 

Bottelingen Glenfarclas

 

Glenfarclas biedt een breed scala aan bottelingen, maar enkele van de meest bekende zijn de 12, 15 en 21 jaar oude expressies. De 12-jarige onthult een perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid, terwijl de 15-jarige diepte en complexiteit toevoegt met tonen van sherry en eikenhout. De 21-jarige variant imponeert met zijn volwassenheid en rijke aroma's, waardoor het een geliefde keuze is voor fijnproevers wereldwijd. Een goede vriend van ons heeft ook erg veel staan van Glenfarclas, je vind hem hier Sabel Whisky.
 

Omvang ​​​​​​​Glenfarclas

 

Hoewel Glenfarclas geen reus is in termen van productievolume, straalt het merk grootsheid uit in kwaliteit. De distilleerderij houdt vast aan traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van koperen pot stills en het rijpen van whisky in sherryvaten. Deze benadering resulteert in een unieke smaak die Glenfarclas onderscheidt van andere distilleerderijen.
 

Eigenschappen ​​​​​​​Glenfarclas

 

Met een toewijding aan vakmanschap en een scherp oog voor detail heeft Glenfarclas een wereldwijde reputatie opgebouwd als producent van uitzonderlijke single malt whisky. De rijke, fruitige tonen, gecombineerd met een complex karakter, maken Glenfarclas geliefd onder whiskyliefhebbers over de hele wereld. Het is een waardevolle toevoeging aan de Schotse whiskycultuur, en het blijft een boegbeeld van traditie en excellentie in elke fles.

Lees hier meer over Glenlivet.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved