bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Aberfeldy
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Aberfeldy

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Aberfledy Whisky


Aberfeld, een prestigieus Schots whiskymerk dat zijn wortels heeft in 1896, werd opgericht door John Dewar & Sons, pioniers in de Schotse whiskywereld. Gelegen in het schilderachtige dorp Aberfeldy, langs de oevers van de majestueuze rivier de Tay, weerspiegelt de distilleerderij een eeuwenoude geschiedenis van vakmanschap en een onwrikbare toewijding aan kwaliteit. Haar erfgoed is doordrenkt met traditie, maar de distilleerderij heeft zich ook aangepast aan moderne productietechnieken om de hoogste standaarden te handhaven.
 

Aberfeldy regio


De regio rond Aberfeldy, gelegen in het hart van Schotland, draagt bij aan de unieke karakteristieken van de whisky. Het ademt een betoverende sfeer met zijn dramatische landschappen, uitgestrekte heidevelden en de nabijheid van de mystieke Schotse Hooglanden. Deze invloeden van de natuurlijke omgeving dragen bij aan de smaakprofielen van de Aberfeldy-whisky's.
 

Bottelingen Aberfeldy


Onder de meest bekende bottelingen van Aberfeldy bevindt zich de befaamde 12-jarige single malt. Deze expressie staat synoniem voor uitmuntendheid, met een perfecte balans tussen zoete honingtonen, subtiele fruitige aroma's en een vleugje rokerigheid die de zintuigen streelt. Naast de 12-jarige variant heeft Aberfeldy een scala aan andere leeftijden en speciale edities, die allemaal getuigen van het vakmanschap en de toewijding aan perfectie.
 

Omvang Aberfeldy


Wat betreft de omvang van Aberfeldy, handhaaft de distilleerderij een gematigde productie, waardoor het een zekere exclusiviteit behoudt. Deze zorgvuldige benadering stelt Aberfeldy in staat om de hoogste normen te handhaven, terwijl het toch een kenmerkende en gewilde whisky blijft voor fijnproevers over de hele wereld.
 

Aberfeldy kenmerken


De kenmerken van Aberfeldy gaan verder dan de fysieke locatie en de productieomvang. Het gebruik van zuiver bronwater uit de Pitilie Burn voegt een verfijnde frisheid toe aan de whisky, terwijl de kenmerkende koperen pot stills een essentiële rol spelen bij het creëren van de complexe en diepe smaakprofielen. De combinatie van traditionele methoden en innovatieve technieken maakt Aberfeldy tot een waar genot voor de zintuigen, met elke slok doordrenkt van de rijke geschiedenis en het unieke karakter van deze opmerkelijke distilleerderij.

Lees hier wat meer over Arran.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved