bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Caol Ila
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Caol Ila

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Geschiedenis Caol Ila


Caol Ila, gelegen aan de ruige kust van het eiland Islay, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1846. Oorspronkelijk opgericht als een kleine distilleerderij, groeide het uit tot een bekend whiskymerk met een sterke maritieme invloed. Gedurende de jaren heeft Caol Ila een reputatie opgebouwd voor zijn karakteristieke turfrook, gecombineerd met subtiel fruitige en zilte tonen.
 

Caol Ila regio

 

De regio van Caol Ila, gelegen in het zuidelijke deel van Islay, wordt gekenmerkt door zijn ruige kustlijn en invloeden van de zee. Het klimaat en de lokale turfgrond dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de whisky.
 

Bottelingen Caol Ila

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Caol Ila omvatten de 12-jarige standaarduitgave, geliefd om zijn evenwicht tussen rokerigheid en zoetheid. Daarnaast zijn er beperkte edities en single malt releases die de diepte van het vakmanschap van Caol Ila demonstreren.

Hoe groot is Caol Ila?
 

Als een van de grootste distilleerderijen op Islay speelt Caol Ila een significante rol in de Schotse whiskyproductie. Het merk heeft wereldwijd erkenning gekregen en draagt bij aan de bloeiende reputatie van Islay-whisky's.
 

Kenmerken Caol Ila

 

De kenmerken van Caol Ila omvatten een rokerig karakter met tonen van turf, zeewier en citrusvruchten. De whisky staat bekend om zijn complexiteit en evenwicht, wat liefhebbers aantrekt die houden van een uitdagende maar bevredigende smaakervaring.

Lees hier meer over Cotswolds.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved