bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glen Scotia
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glen Scotia

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Geschiedenis Glen Scotia


Glen Scotia, opgericht in 1832 in Campbeltown, Schotland, heeft een rijke geschiedenis doorgemaakt. De distilleerderij heeft door de jaren heen verschillende eigenaren gehad en heeft talloze uitdagingen overwonnen, waaronder de teloorgang van de Campbeltown whisky-industrie in de vroege 20e eeuw. Vandaag de dag staat Glen Scotia bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en traditie.
 

Glen Scotia regio

 

Gelegen aan de ruige kust van het schiereiland Kintyre, in de regio Campbeltown, ademt Glen Scotia de maritieme invloeden van de Atlantische Oceaan. De combinatie van zilte zeelucht en turfachtige tonen geeft de whisky's van Glen Scotia een uniek karakter, dat het rijke erfgoed van de regio weerspiegelt.
 

Bekende bottelingen Glen Scotia

 

Onder de meest bekende bottelingen van Glen Scotia vallen de Glen Scotia Double Cask, met zijn rijping in zowel Amerikaanse eikenhouten vaten als vaten van de beste Pedro Ximénez sherry, en de Glen Scotia 15 Year Old, die diepte en complexiteit biedt met tonen van fruit, vanille en kruiden.
 

Omvang Glen Scotia

 

Hoewel Glen Scotia niet zo groot is als sommige andere Schotse distilleerderijen, heeft het een gestaag groeiende reputatie opgebouwd. Met een productie die varieert, wordt Glen Scotia gewaardeerd door whiskyliefhebbers over de hele wereld vanwege zijn karakteristieke smaken en vakmanschap.
 

Glen Scotia kenmerken
 

De kenmerken van Glen Scotia omvatten vaak zilte en maritieme tonen, samen met een vleugje rook en turf. De whisky's staan bekend om hun complexiteit en gebalanceerde smaakprofielen, waarbij de invloed van het lokale klimaat en de traditionele productiemethoden duidelijk naar voren komen. Glen Scotia blijft een belangrijke speler in de Schotse whiskywereld, geworteld in traditie en gedreven door innovatie.

Lees hier meer over Glenfiddich.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved