bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Bruichladdich
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Bruichladdich

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 


Bezig met laden...

Bruichladdich geschiedenis


Bruichladdich, opgericht in 1881 op het Schotse eiland Islay, heeft een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Ondanks verschillende sluitingen en overnames heeft het merk zijn traditionele productiemethoden behouden, wat resulteert in karakteristieke single malt whisky's. De distilleerderij is gelegen aan de zuidwestkust van Islay, omgeven door de ruige schoonheid van de Atlantische Oceaan, en staat bekend om zijn commitment aan lokale ingrediënten.
 

Regio Bruichladdich


De regio van Bruichladdich, gelegen op het eiland Islay, biedt een unieke omgeving die de whisky's beïnvloedt. De combinatie van zeelucht, turf en het lokale water creëert een onderscheidend Islay-karakter in elke fles.
 

Bekende bottelingen Bruichladdich


Enkele van de meest bekende bottelingen van Bruichladdich omvatten de "Classic Laddie," een ongeturfde expressie die de veelzijdigheid van de distilleerderij laat zien. Daarnaast zijn er de geturfde varianten zoals de "Port Charlotte" en de extreem geturfde "Octomore," die bekend staan om hun intense rokerigheid.
 

Hoe groot is Bruichladdich?


Bruichladdich, hoewel niet zo groot als sommige andere Schotse distilleerderijen, heeft een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de wereld van single malt whisky. Met een jaarlijkse productie die relatief bescheiden is, ligt de focus op vakmanschap en kwaliteit boven kwantiteit.
 

Kenmerken Bruichladdich


Kenmerkend voor Bruichladdich is de diversiteit van hun aanbod, variërend van niet-geturfd tot extreem geturfd, en de experimentele benadering van rijping en afwerking. Dit, samen met de nadruk op lokale ingrediënten en traditionele methoden, maakt Bruichladdich een gewaardeerde speler in de wereld van Schotse whisky.

Lees hier meer over Cameronbridge.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved