bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Cambus
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Cambus

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Cambus Whisky


Cambus, een gerenommeerd Schots whiskymerk, kan bogen op een fascinerende geschiedenis die haar wortels heeft in het jaar 1806. Oorspronkelijk opgericht als een graanmolen, evolueerde het bedrijf in 1836 tot een gedistingeerde distilleerderij. Gelegen nabij het pittoreske Alloa in Clackmannanshire, bevond Cambus zich in de vruchtbare Lowlands-regio, bekend om haar elegante en lichte whisky's.
 

Cambus Regio

 

De distilleerderij groeide gestaag uit tot een vooraanstaande naam in de whisky-industrie en vestigde haar reputatie door te fungeren als pionier in de productie van single grain whisky's. Een emblematische botteling die de superioriteit van Cambus belichaamt, is de Cambus 40 Year Old. Deze verfijnde whisky, gerijpt gedurende vier decennia, getuigt van het meesterschap van de distilleerders en wordt gekoesterd door whiskykenners wereldwijd.
 

Hoe groot is Cambus?

 

Het terrein van Cambus, ooit een van de grootste distilleerderijen ter wereld, beslaat indrukwekkende proporties en weerspiegelt de voormalige grootsheid van het bedrijf. Helaas sloot Cambus haar deuren in 1993, maar haar erfenis leeft voort in de harten van whisky-liefhebbers.
 

​​​​​​​Cambus Kenmerken

 

De kenmerken van Cambus whisky's zijn geworteld in vakmanschap en traditie. De distilleerderij streefde naar perfectie met aandacht voor detail en een toewijding aan kwaliteit. De whisky's van Cambus worden geprezen om hun evenwichtige smaakprofielen, met subtiele tonen van vanille, graan en een verfijnde zoetheid die de elegantie van de Lowlands-regio weerspiegelen.

Ondanks het feit dat Cambus niet meer actief is, blijft het een iconische naam in de geschiedenis van Schotse whisky. Haar nalatenschap wordt gekoesterd door liefhebbers die de unieke bijdrage van Cambus aan de whiskywereld blijven erkennen.

Lees hier meer over Springbank


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved