bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Highland Park
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Highland Park

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Highland Park Whisky


Highland Park, opgericht in 1798 op het Orkney-eiland Mainland, Schotland, heeft een rijke geschiedenis doordrenkt van ambacht en traditie. Deze distilleerderij staat bekend om zijn unieke combinatie van turfrook en zoete mout, wat resulteert in een karakteristieke smaak die liefhebbers wereldwijd aanspreekt.
 

Highland Park Regio

 

Gelegen in de regio Orkney, te midden van de ongerepte natuur en ruige kustlijnen, weerspiegelt Highland Park het ruige terroir van zijn omgeving. De invloed van de zilte zeelucht en het lokale turf draagt bij aan de complexiteit van hun whisky's, waardoor ze een onmiskenbare Orkney-signatuur krijgen.
 

Bekende bottelingen Highland Park
 

De meest bekende bottelingen van Highland Park omvatten de 12-jarige Viking Honour en de 18-jarige Viking Pride. Beide expressies belichamen de kernwaarden van de distilleerderij en tonen het vakmanschap dat generaties lang is doorgegeven.
 

Hoe groot is ​​​​​​​Highland Park?

 

Met zijn productie van ongeveer 2,5 miljoen liter per jaar behoort Highland Park tot de middelgrote distilleerderijen. Dit stelt hen in staat om zowel kwaliteit als diversiteit in hun assortiment te handhaven, terwijl ze toch trouw blijven aan hun erfenis.
 

Kenmerken ​​​​​​​Highland Park

 

Kenmerkend voor Highland Park is het gebruik van sherryvaten voor de rijping, wat resulteert in een perfect uitgebalanceerde smaak van fruitigheid, kruiden en rokerige tonen. De distilleerderij blijft een icoon in de Schotse whiskywereld, met een erfenis die voortduurt in elke slok van hun met zorg vervaardigde whisky's.

Lees hier meer over Hibiki.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved