bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Laphroaig
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Laphroaig

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Laphroaig WhiskyLaphroaig, een van Schotlands meest gevierde whiskydistilleerderijen, ontstond in 1815 op het afgelegen eiland Islay. Oprichters Donald en Alexander Johnston legden de fundamenten voor een rijke traditie die zich meer dan twee eeuwen heeft ontwikkeld. De distilleerderij heeft door de jaren heen doorzettingsvermogen getoond, zelfs tijdens moeilijke perioden zoals de drooglegging, en heeft zich gevestigd als een levende legende in de wereld van Schotse single malt whisky's.
 

De regio van LaphroaigLaphroaig's distilleerderij is gelegen aan de zuidkust van Islay, te midden van een adembenemend landschap dat de essentie van het eiland vastlegt. De omgeving, beïnvloed door de kracht van de Atlantische Oceaan, voegt een uniek karakter toe aan de whisky. Het ruige terroir van Islay en de maritieme invloeden spelen een cruciale rol in de totstandkoming van de kenmerkende smaakprofielen van Laphroaig.
 

Meest bekende bottelingen van LaphroaigLaphroaig staat bekend om zijn uitzonderlijke collectie whisky's, waaronder de iconische Laphroaig 10 Year Old, herkenbaar aan zijn diepe turfrook en zilte tonen. De Laphroaig Quarter Cask, gerijpt in kleinere vaten voor intensiteit, en de verfijnde Triple Wood en Lore hebben wereldwijd lof geoogst van whiskyliefhebbers.
 

Hoe groot is Laphroaig?Als de grootste van de drie distilleerderijen op Islay heeft Laphroaig zijn invloed wereldwijd uitgebreid. Met een toegewijde aanhang van whiskyliefhebbers heeft het merk de Schotse hooglanden verlaten en heeft het zich wereldwijd gevestigd als een icoon in de whisky-industrie. Ondanks deze internationale faam behoudt Laphroaig zijn ambachtelijke benadering, wat bijdraagt aan het behoud van de authentieke en onmiskenbare kwaliteit van hun whisky.
 

De kenmerken over Laphroaig
 

Laphroaig onderscheidt zich door zijn robuuste en rokerige karakter, waarbij de turfrook een prominente rol speelt. De invloed van de zee en het terroir van Islay geeft de whisky een ziltige, maritieme kwaliteit. De rijping in eiken vaten draagt bij aan de complexiteit en diepgang van de smaak. Elke slok Laphroaig is een ervaring op zich, waarbij de drinker wordt omhuld door de rijke geschiedenis en de onmiskenbare smaak van dit Schotse meesterwerk.

Lees hier meer over Longmorn.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved