bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenburgie
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenburgie

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Glenburgie Whisky


Glenburgie, een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1810, heeft door de jaren heen een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Oorspronkelijk opgericht als een boerderijdistilleerderij, transformeerde Glenburgie in de vroege 20e eeuw tot een volledig operationele distilleerderij. De distilleerderij staat bekend om zijn zachte, fruitige malt whisky's, die vaak dienen als belangrijk ingrediënt in diverse blended Scotch whisky's.
 

Regio Glenburgie

 

Gelegen in de regio Speyside, staat Glenburgie in het hart van Schotland's whiskyproductie. Deze regio staat wereldwijd bekend om zijn karakteristieke single malts met een perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid.
 

Glenburgie Bottelingen
 

Enkele van de meest prominente bottelingen van Glenburgie omvatten de 15-jarige Glenburgie Single Malt en de Glenburgie 21 Year Old. Beide expressies belichamen de kenmerkende stijl van de distilleerderij, met tonen van rijp fruit, vanille en een vleugje eikenhout.
 

Omvang Glenburgie

 

Hoewel Glenburgie niet de grootste distilleerderij is, speelt het een cruciale rol in de Schotse whiskyindustrie. Met een capaciteit van ongeveer 4 miljoen liter per jaar draagt Glenburgie bij aan zowel de productie van zijn eigen single malts als aan verschillende bekende blended whisky's.
 

Eigenschappen Glenburgie

 

De whisky's van Glenburgie onderscheiden zich door hun zijdezachte textuur, fruitige aroma's en een subtiel vleugje kruidigheid. De gebruikte traditionele distillatiemethoden, samen met zorgvuldig geselecteerde vaten, resulteren in een onderscheidende smaakervaring die liefhebbers over de hele wereld aanspreekt.

Lees hier meer over Glenlossie.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved