bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Dalmore
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Dalmore

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Dalmore geschiedenis


Dalmore, opgericht in 1839 door Alexander Matheson, kent een boeiende geschiedenis die diep geworteld is in de rijke tradities van Schotse whiskyproductie. Gelegen aan de schilderachtige oever van de Cromarty Firth in de Highlands, ademt Dalmore de essentie van de Schotse hooglanden uit, met zijn imposante landschappen en historische betekenis. De oprichter, Alexander Matheson, legde de basis voor een distilleerderij die al snel bekend zou staan om zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit.
 

Regio Dalmore
 

De regio rond Dalmore, doordrenkt van geschiedenis en omgeven door een uniek terroir, beïnvloedt de kenmerkende smaken van de whisky. De invloeden van de zeelucht vermengen zich met de vruchtbare grond, waardoor Dalmore-whisky's een uniek karakter krijgen dat de essentie van de regio weerspiegelt.
 

Bekende bottelingen Dalmore
 

Dalmore heeft enkele van de meest begeerde bottelingen in de whiskywereld voortgebracht. De 12-jarige expressie, met zijn zachte en toegankelijke karakter, vormt de perfecte introductie tot het merk. De 18-jarige, met zijn complexiteit en diepte, vertegenwoordigt een meer verfijnde ervaring. De King Alexander III, genoemd naar een voormalige distillery-eigenaar, onderscheidt zich door het gebruik van verschillende vattypes, waaronder sherry, marsala, madeira en bourbon, wat resulteert in een meesterwerk van complexiteit en smaakrijkdom.
 

Omvang Dalmore

 

Ondanks zijn exclusieve karakter heeft Dalmore een wereldwijde invloed en blijft het een hoeksteen van de Schotse whiskyindustrie. De distilleerderij heeft een aanzienlijke omvang bereikt, maar behoudt nog steeds de ambachtelijke benadering die het merk zijn unieke status verleent.
 

Dalmore kenmerken
 

Dalmore staat bekend om zijn kenmerkende smaakprofiel, dat wordt gekenmerkt door rijke tonen van chocolade, sinaasappel en kruiden. De zorgvuldige selectie van vaten en het vakmanschap van de master blender dragen bij aan de onderscheidende aantrekkingskracht van Dalmore-whisky, waardoor het een geliefd en gewaardeerd merk is onder whiskyconnaisseurs wereldwijd. Met een erfenis doordrenkt van traditie en een voortdurende toewijding aan excellentie blijft Dalmore de harten en smaakpapillen van whisky-liefhebbers over de hele wereld veroveren.

Lees hier meer over Edradour.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved