bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glen Keith
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glen Keith

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glen Keith Whisky


Glen Keith, een bekende naam in de wereld van Schotse single malt whisky, vond zijn oorsprong in 1957. De distilleerderij, gelegen in de schilderachtige Speyside-regio, werd opgericht met een focus op innovatie. Glen Keith was pionier in het gebruik van de 'Glen Keith method', waarmee ze als eerste distilleerderij volledig op elektriciteit konden werken. De locatie aan de oevers van de Isla-rivier voorziet de distilleerderij van zuiver water, een essentieel ingrediënt voor het produceren van hoogwaardige whisky.
 

Glen Keith regio

 

De Speyside-regio staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende whisky's. Glen Keith draagt bij aan deze reputatie met zijn elegante en fruitige single malts. De distilleerderij heeft een assortiment aan expressies, waarvan de 10-jarige en de Distillery Edition als de meest bekende gelden. De rijping van deze whisky's vindt plaats in zorgvuldig geselecteerde vaten, zoals bourbon- en sherryvaten, wat resulteert in complexe en karaktervolle smaakprofielen.


Hoe groot is Glen Keith?
 

Glen Keith is een middelgrote speler binnen de Speyside-regio, waarbij de focus ligt op het produceren van kwaliteitswhisky boven kwantiteit. Hoewel ze niet de grootste zijn, geniet de distilleerderij wereldwijd aanzien en groeit de vraag naar hun producten gestaag. Dit maakt Glen Keith tot een belangrijke bijdrager aan de Schotse whisky-industrie.

 

Glen Keith kenmerken 

 

De kenmerken van Glen Keith-whisky's zijn divers en aantrekkelijk voor whiskyliefhebbers. De smaakprofielen worden gekenmerkt door een fruitige zoetheid, waarin tonen van appel, peer en citrus opvallen. Deze worden subtiel aangevuld met kruidige en florale nuances, waardoor de whisky's een gebalanceerd en verfijnd karakter hebben. De consistente toewijding aan vakmanschap heeft Glen Keith een solide reputatie opgeleverd in de wereld van Schotse single malt whisky.

Lees hier meer over Glen Moray.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved