bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Tamdhu
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Tamdhu

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Tamdhu Whisky


Tamdhu, een Schots whiskymerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1896, toen het werd opgericht in de Speyside-regio. Oorspronkelijk ontworpen door architect Charles Doig, staat Tamdhu bekend om zijn traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van Sherryvaten voor rijping. De distilleerderij onderging enkele sluitingen en veranderingen in eigendom, maar heropende in 2012 met een sterke focus op ambachtelijke whiskyproductie.
 

Tamdhu Regio 

 

De regio Speyside, waar Tamdhu gevestigd is, staat wereldwijd bekend om zijn zachte en fruitige whisky's. Het landschap, doordrenkt van Schotse traditie, draagt bij aan de unieke smaakprofielen die de regio definiëren.
 

Bekende Bottelingen Tamdhu

 

Tamdhu's meest bekende bottelingen omvatten de 10-jarige, met zijn evenwichtige combinatie van vanille, fruit en kruidige tonen, en de Batch Strength-serie, geliefd om zijn krachtige expressies. Deze whisky's belichamen de essentie van Tamdhu's vakmanschap en toewijding aan kwaliteit.
 

Hoe groot is Tamdhu?

 

Hoewel Tamdhu een middelgrote distilleerderij is in vergelijking met sommige Schotse reuzen, heeft het een aanzienlijke invloed op de wereld van whisky. Met een capaciteit van ongeveer 4 miljoen liter per jaar blijft Tamdhu een gewaardeerde speler op de markt, gewaardeerd om zijn consistente kwaliteit.
 

Kenmerken Tamdhu

 

De kenmerken van Tamdhu omvatten een diepgewortelde toewijding aan traditie, met zorgvuldig geselecteerde gerst, traditionele distillatietechnieken en het gebruik van Sherryvaten voor rijping. De resulterende whisky's vertonen vaak een rijke gelaagdheid, met tonen van fruit, vanille en delicaat eikenhout die de smaakpapillen verwennen. Tamdhu's unieke combinatie van erfgoed en vakmanschap maakt het een gewaardeerde keuze voor whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Lees hier meer over Talisker.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved