bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Balvenie
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Balvenie

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Balvenie Whisky


Balvenie, een Schots single malt whiskymerk met een rijke geschiedenis, werd opgericht in 1892 door William Grant in het idyllische Dufftown. De distilleerderij heeft zich door de jaren heen onderscheiden door vast te houden aan traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van eigen gerstvelden, moutvloeren en koperen pot stills.
 

Balvenie regio


De regio van Balvenie, gelegen in het hart van Speyside, staat bekend om zijn vruchtbare grond en zuivere bronnen, die bijdragen aan de kenmerkende smaakprofielen van Balvenie-whisky's. De invloed van het klimaat en de lokale ingrediënten draagt bij aan de complexiteit van de distillaten.
 

Bottelingen Balvenie


Balvenie's meest bekende bottelingen omvatten de DoubleWood-serie, waarbij de whisky rijpt in zowel bourbon- als sherryvaten. Daarnaast staat de Single Barrel-reeks bekend om zijn unieke expressies, elk afkomstig uit één specifiek vat.
 

Omvang Balvenie


Hoewel Balvenie geen gigantische distilleerderij is, heeft het een solide reputatie opgebouwd in de whiskywereld. Met een jaarlijkse productie die niet de grootste is, wint het merk gestaag terrein en blijft het gewaardeerd door kenners wereldwijd.
 

Kenmerken Balvenie


De kenmerken van Balvenie-whisky's omvatten vaak een harmonieuze balans tussen zoete honingtonen, vanille, kruidige noten en een subtiele rokerigheid. De zorgvuldige aandacht voor detail en de toewijding aan ambachtelijke tradities maken Balvenie een favoriet onder whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar complexiteit en verfijning in elke slok.

Lees hier meer over Ballantine's.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved