bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Ben Nevis
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Ben Nevis

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Geschiedenis Ben Nevis


Ben Nevis, gelegen aan de westkust van Schotland, herbergt een rijke geschiedenis als de thuisbasis van het gelijknamige whiskymerk. Opgericht in 1825, heeft de distilleerderij door de jaren heen diverse eigenaren en uitdagingen gekend. Desondanks staat Ben Nevis bekend om zijn robuuste en karaktervolle whisky's, die de invloeden van het ruige bergachtige landschap weerspiegelen.
 

 

Ben Nevis regio


De regio rondom Ben Nevis, onderdeel van de Highlands, biedt een unieke omgeving voor de productie van whisky. Het klimaat en de lokale waterbronnen dragen bij aan de bijzondere smaakprofielen die kenmerkend zijn voor deze regio.
 

Bekende bottelingen van Ben Nevis

 

Onder de meest bekende bottelingen van Ben Nevis bevinden zich de 10-jarige en 21-jarige single malts. Deze expressies worden gewaardeerd om hun complexiteit, met tonen van fruit, kruiden en een vleugje turf, waarmee ze de diversiteit van de Ben Nevis-distilleerderij demonstreren.
 

Omvang Ben Nevis

 

Met zijn hoogte van 1344 meter is Ben Nevis niet alleen de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk, maar ook een indrukwekkend symbool van de Schotse Hooglanden. De distilleerderij zelf, hoewel bescheiden in omvang, draagt bij aan het imposante erfgoed van deze regio.
 

Eigenschappen Ben Nevis

 

Ben Nevis-whisky's staan bekend om hun krachtige, volle smaken en hebben vaak een stevige body. Door het gebruik van koperen pot stills en de rijping in diverse vaten, waaronder sherry- en bourbonvaten, ontstaat een rijk palet aan smaken, variërend van zoet en fruitig tot kruidig en rokerig, wat de liefhebbers blijft boeien.

Lees hier meer over Bruichladdich.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved