bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenglassaugh
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenglassaugh

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glenglassaugh WhiskyGlenglassaugh, een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis, werd in 1875 opgericht aan de noordoostkust van Schotland. Door de jaren heen heeft het merk verschillende eigenaren gekend en heeft het de ups en downs van de whisky-industrie ervaren. Na een periode van sluiting in 1986 werd de distilleerderij in 2008 nieuw leven ingeblazen en heropend.
 

Regio Glenglassaugh

 

Gelegen aan de kust van de Highland-regio, geniet Glenglassaugh van de invloeden van de Noordzee, wat resulteert in unieke smaakprofielen voor hun whisky's. De ruige omgeving draagt bij aan de karakteristieke maritieme tonen die vaak in hun expressies te vinden zijn.


Bottelingen Glenglassaugh

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Glenglassaugh zijn onder andere de Revival, een eerbetoon aan de heropening na sluiting, en de Evolution, met rijping in ex-Tennessee whiskyvaten.
 

Omvang Glenglassaugh

 

Hoewel Glenglassaugh niet behoort tot de grootste distilleerderijen in Schotland, heeft het een respectabele productiecapaciteit. De focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van hun releases.
 

Glenglassaugh kenmerken

 

De whisky's van Glenglassaugh staan bekend om hun complexiteit en diverse smaakprofielen. Van ziltige en zee-achtige tonen tot zoete en fruitige aroma's, elke fles is een uitnodiging om de rijke traditie en vakmanschap van deze historische distilleerderij te ervaren.

Lees hier meer over Glen Keith.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved