bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glengoyne
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glengoyne

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Glengoyne Whisky


Glengoyne, een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis, begon zijn reis in 1833 in de schilderachtige Glengoyne-distilleerderij, gelegen aan de zuidelijke rand van de Schotse Highlands. Het staat bekend om zijn onderscheidende aanpak, waarbij de whisky langzaam wordt gedestilleerd, zonder gebruik van turf, waardoor de smaak zich op natuurlijke wijze ontwikkelt.
 

Regio Glengoyne

 

De distilleerderij bevindt zich in de zuidelijke Highlands, waar de invloed van de Lowlands merkbaar is. De regio staat bekend om zijn zachte en fruitige whisky's, en Glengoyne weerspiegelt deze stijl met een uniek karakter dat wordt beïnvloed door de nabijheid van de Highlands en de Lowlands.
 

‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčGlengoyne bottelingen
 

Glengoyne heeft enkele opmerkelijke bottelingen, waaronder de 12-jarige en 18-jarige expressies, die beide de kenmerkende rijke en volle smaak van het merk belichamen. De gebruikte vaten variëren van sherry tot bourbon, wat resulteert in een complex palet van smaken en aroma's.
 

Hoe groot is ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčGlengoyne?

 

Hoewel Glengoyne niet de grootste distilleerderij is, heeft het een respectabele omvang bereikt, met een productieproces dat vakmanschap en traditie combineert. Deze benadering heeft bijgedragen aan het creëren van een loyale wereldwijde gemeenschap van whiskyliefhebbers die de kwaliteit van Glengoyne waarderen.
 

Kenmerken ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčGlengoyne

 

Glengoyne wordt gekenmerkt door zijn zachte, fruitige en volle smaakprofiel, waarbij de invloed van sherryvaten op de whisky duidelijk naar voren komt. Het merk legt sterk de nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en het langzame destillatieproces, wat resulteert in een unieke en memorabele drinkervaring voor whisky-enthousiastelingen over de hele wereld.

Lees hier meer over Glenkinchie.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved