bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Port Ellen
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Port Ellen

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Port Ellen Whisky


Port Ellen, gevestigd op het eiland Islay, zag zijn oorsprong in 1825 en groeide uit tot een iconische distilleerderij. Door de jaren heen genoot het wereldwijde erkenning voor zijn kenmerkende geturfde single malt whisky. Helaas viel het doek voor Port Ellen in 1983, toen de deuren werden gesloten. Desondanks blijft de distilleerderij voortleven in de herinneringen en de schaarse, gewilde bottelingen die nog beschikbaar zijn.
 

Regio van Port Ellen
 

De regio rond Port Ellen, gelegen aan de zuidelijke kust van Islay, wordt gekarakteriseerd door ruige landschappen en de invloed van de oceaan. De zilte zeelucht vermengt zich met de turfrijke bodem, waardoor de whisky uit deze regio een uniek karakter krijgt. De nabijheid van de oceaan draagt bij aan de complexiteit van de smaak, waarbij maritieme invloeden zich vermengen met de rokerige tonen, waardoor elke druppel Port Ellen een authentiek Islay-profiel krijgt.

 

Meest bekende bottelingen van Port Ellen
 

De erfenis van Port Ellen leeft voort in de meest geprezen bottelingen, met name de zeldzame, limited editions. De jaarlijkse releases van de Diageo Special Releases zijn bijzonder begeerd, niet alleen vanwege hun uitmuntende kwaliteit maar ook vanwege de beperkte beschikbaarheid. Deze flessen, met hun unieke smaakprofielen en vakmanschap, zijn gewilde verzamelobjecten die de rijke geschiedenis van Port Ellen vertegenwoordigen.

 

Grootte van Port Ellen
 

Hoewel de fysieke omvang van Port Ellen beperkt is tot een handvol distilleerderijgebouwen en de ruïnes van magazijnen, is de invloed ervan groots. De site, nu een bedevaartsoord voor whisky-enthousiastelingen, getuigt van de ooit bloeiende distilleerderij. Ondanks de sluiting blijft Port Ellen levendig in de harten van liefhebbers, die de locatie bezoeken om de erfenis te ervaren en te waarderen.

 

Kenmerken van Port Ellen
 

De whisky van Port Ellen onderscheidt zich door zijn kenmerkende karakteristieken. De invloed van de zeebries en de turfrijke bodem geeft de whisky een unieke complexiteit. Maritieme tonen vermengen zich met de rokerige aroma's, terwijl subtiele ziltigheid de smaak verrijkt. De erfenis van Port Ellen wordt gevierd in elke druppel, met bewonderaars die de rijke en volle smaak ervaren die deze distilleerderij zo legendarisch heeft gemaakt.
 

Lees hier meer over Springbank

 


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved