bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Talisker
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Talisker

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Talisker Whisky


Talisker, opgericht in 1830 door de broers Hugh en Kenneth MacAskill op het afgelegen eiland Skye in Schotland, draagt een geschiedenis met zich mee die doordrenkt is van de ruige zeelucht en de diepgewortelde Schotse tradities. De distilleerderij heeft door de eeuwen heen talloze uitdagingen overwonnen, waaronder branden en economische ups en downs, en heeft haar plaats verdiend als een iconisch whiskymerk.
 

Regio Talisker

 

Het eiland Skye, gelegen aan de westkust van Schotland, biedt Talisker een unieke omgeving voor het distilleren van whisky. De ruige landschappen, de invloed van de Atlantische Oceaan en het wisselvallige klimaat dragen bij aan de kenmerkende smaakprofielen van Talisker-whisky's. De distilleerderij ligt aan de oevers van Loch Harport, wat een pittoreske setting toevoegt aan de algehele ervaring van het proeven van Talisker.
 

Talisker Bottelingen
 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Talisker zijn de Talisker 10 Year Old en de Talisker Storm. De Talisker 10 Year Old staat bekend om zijn uitgesproken rokerige en kruidige karakter, gecombineerd met een vleugje zeezout. De Talisker Storm voegt hieraan intensiteit toe met krachtige tonen van peper, donkere chocolade en een robuuste, zilte afdronk. Deze expressies belichamen de krachtige, maritieme invloeden van de regio.
 

Hoe groot is Talisker?

 

Hoewel Talisker een van de kleinere distilleerderijen is binnen de Diageo-groep, heeft het merk wereldwijd aanzien verworven. Hoewel de productie niet massaal is, streven de vakmensen van Talisker naar perfectie, en hun toewijding weerspiegelt zich in de hoge kwaliteit van de whisky's. Ondanks de beperkte omvang heeft Talisker een aanzienlijke invloed op de Schotse whiskywereld en wordt het beschouwd als een essentieel onderdeel van de Single Malt Scotch-whiskytraditie.
 

Kenmerken ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčTalisker

 

De kenmerken van Talisker-whisky zijn divers en intrigerend. De neus biedt vaak een combinatie van rokerige turf, kruiden en ziltige zeelucht. Het gehemelte wordt verwend met complexe smaken, waaronder peper, fruitige tonen en een subtiele zoetheid, allemaal verweven met de robuuste maritieme invloeden. De afdronk is doorgaans lang en verwarmend, waardoor de drinker wordt herinnerd aan de ongetemde pracht van de Schotse kustlijn.

Lees hier meer over Tomatin.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved