bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Amrut
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Amrut

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Amrut whisky


Amrut, opgericht in 1948 in Bangalore, India, heeft een rijke geschiedenis die getuigt van zijn evolutie van rumproducent tot een prominente speler in de wereld van single malt whisky. Oorspronkelijk gestart als Amrut Laboratories, begon het bedrijf met het distilleren van rum en andere spirits. Het was pas in 1982 dat ze hun eerste stap in de whiskywereld zetten door de productie van single malt whisky te verkennen. Echter, het was pas in 2004 dat Amrut internationale aandacht trok met de release van de Amrut Single Malt.
 

Amrut Regio


De regio waar Amrut floreert, bevindt zich in het zuiden van India, in de stad Bangalore. Deze locatie biedt een klimaat dat aanzienlijk verschilt van de traditionele Schotse omgevingen. Het hete tropische klimaat versnelt het rijpingsproces van de whisky, wat resulteert in unieke en intense smaken die de kenmerken van Amrut definiëren.
 

Bottelingen Amrut


De meest iconische bottelingen van Amrut omvatten de Amrut Single Malt, Fusion en Peated Single Malt. De Amrut Single Malt, een pionier in de Indiase single malt-scene, heeft wereldwijd erkenning gekregen. Fusion is een bijzondere expressie die zowel Indiase als Schotse gerst combineert, wat resulteert in een harmonieus samenspel van smaken. De Peated Single Malt biedt liefhebbers een rokerige en krachtige ervaring.
 

Hoe groot is Amrut?


Hoewel Amrut niet de schaal van de traditionele Schotse distilleerderijen heeft, heeft het gestaag aan populariteit gewonnen op de internationale markt. Het merk staat bekend om zijn innovatieve benadering van het distillatieproces en het gebruik van lokale ingrediënten, waaronder Indiase gerst van hoge kwaliteit.
 

Amrut kenmerken


Amrut onderscheidt zich door zijn diverse smaakprofielen, variërend van fruitige en kruidige tonen tot rokerige en turfachtige elementen. De whisky's van Amrut zijn gewild bij whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en unieke drinkervaring. De constante zoektocht naar kwaliteit en vernieuwing heeft Amrut een vaste plaats gegeven in de harten van whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Lees hier meer over Auchroisk.
 


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved