bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Mosstowie
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Mosstowie

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Mosstowie Whisky

 

Mosstowie, een whiskymerk dat zijn oorsprong vindt in de Schotse distilleerderij Miltonduff, werd voor het eerst geproduceerd in 1964. Het onderscheidt zich door het gebruik van een zeldzame dubbele distillatiemethode, waarbij zowel pot- als kolomdistillatie wordt toegepast. In de loop der jaren heeft Mosstowie een reputatie opgebouwd voor zijn unieke smaakprofiel, dat een evenwichtige combinatie van fruitige en kruidige tonen biedt. De distilleerderij is trots op zijn ambachtelijke benadering van het whisky maken, wat heeft bijgedragen aan de blijvende aantrekkingskracht van Mosstowie onder whiskyliefhebbers wereldwijd.
 

De regio van Mosstowie
 

Mosstowie wordt geproduceerd in de regio Speyside, een gebied dat bekend staat als het hart van de Schotse whiskyproductie. Speyside staat wereldwijd bekend om zijn overvloed aan distilleerderijen en de productie van single malt whisky's van uitzonderlijke kwaliteit. De natuurlijke omgeving, het zuivere water uit de rivier de Spey en de traditionele productiemethoden dragen bij aan de unieke smaakkenmerken van Mosstowie, die typerend zijn voor de Speyside-regio.
 

Meest bekende bottelingen van Mosstowie

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Mosstowie omvatten zeldzame en beperkt beschikbare releases die geliefd zijn bij verzamelaars. De Mosstowie 1979 Limited Edition en de Mosstowie 1981 Single Cask zijn voorbeelden van uitzonderlijke expressies die de diversiteit en diepte van de distilleerderij onderstrepen. Deze bottelingen onderscheiden zich door complexe aroma's en een rijke smaak, waardoor ze gewilde keuzes zijn voor kenners die op zoek zijn naar unieke en hoogwaardige whisky's uit de Speyside-regio.

 

Hoe groot is Mosstowie?

 

Mosstowie is een relatief kleine distilleerderij binnen de Speyside-regio, met een productie die gericht is op kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel het niet tot de grootste namen behoort, heeft Mosstowie wereldwijd aanzien verdiend vanwege zijn unieke distillatiemethode en de productie van hoogwaardige whisky's. De beperkte productie draagt bij aan de exclusiviteit en begeerlijkheid van de verschillende bottelingen van Mosstowie, waardoor het een gewaardeerd merk is onder kenners en verzamelaars.
 

Kenmerken over Mosstowie
 

Mosstowie staat bekend om zijn onderscheidende karakter, dat voortkomt uit het gebruik van zowel pot- als kolomdistillatie. Dit unieke productieproces resulteert in een whisky met een complex smaakprofiel dat zowel fruitige als kruidige elementen omvat. De invloed van de Speyside-regio is duidelijk merkbaar in de aroma's, met tonen van rijp fruit, honing en een vleugje vanille. De whisky's van Mosstowie worden vaak geprezen om hun evenwichtige en verfijnde smaken, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van het merk onder liefhebbers van Schotse whisky.

Lees hier meer over Macallan.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved