bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenkinchie
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenkinchie

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glenkinchie Whisky


Glenkinchie, een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis, werd opgericht in 1825 in de idyllische omgeving van East Lothian. Oorspronkelijk bekend als Milton Distillery, onderging het in 1837 een naamswijziging naar Glenkinchie, wat "vallei van de familie Kinchie" betekent. Gedurende zijn geschiedenis heeft Glenkinchie verschillende eigenaren gehad, maar het heeft altijd vastgehouden aan zijn toewijding aan hoogwaardige single malt whisky.
 

Regio Glenkinchie

 

Gelegen in de Lowlands, staat Glenkinchie bekend om zijn zachte en lichte whisky's. De regio staat in contrast met de robuuste smaken van de Highlands en Islay. De zachte, zoete aroma's van fruit, gerst en lichte turf vormen de essentie van Glenkinchie's unieke karakter.


Glenkinchie Bottelingen

 

Onder de meest bekende bottelingen van Glenkinchie bevindt zich de 12-jarige standaarduitgave, die de kenmerkende lichtheid en fruitigheid belichaamt. Een andere opvallende release is de Distillers Edition, gerijpt in speciaal geselecteerde vaten voor een verfijnde smaakervaring.
 

Omvang Glenkinchie

 

Glenkinchie, hoewel niet de grootste distilleerderij in Schotland, geniet wereldwijde erkenning voor zijn kwaliteitsproducten. Met een beperkte productie draagt het merk bij aan de exclusiviteit van zijn whisky's.
 

Glenkinchie Eigenschappen

 

De kenmerken van Glenkinchie omvatten een lichte kleur, fruitige aroma's van appel en citrus, en een zachte afdronk met subtiele kruidige tonen. De whisky wordt gedistilleerd in koperen pot stills, waardoor de delicate smaken worden behouden. Glenkinchie blijft een parel in de Schotse whiskyscene, geliefd om zijn verfijning en toewijding aan ambachtelijk vakmanschap.

Lees hier meer over Glenturret.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved