bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Tormore
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Tormore

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Tormore Whisky


Tormore, opgericht in 1958 in de prachtige Schotse Hooglanden, heeft in relatief korte tijd een boeiende geschiedenis opgebouwd als een distilleerderij die moderne efficiëntie combineert met traditioneel vakmanschap. De distilleerderij staat bekend om zijn opvallende architectuur, ontworpen door de gerenommeerde architect Sir Albert Richardson. Deze architectonische pracht weerspiegelt zowel het streven naar efficiëntie als een visuele weergave van de toewijding aan kunst en ambacht.
 

‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčTormore Regio


Gelegen in de Speyside-regio, die wereldwijd wordt erkend als een broedplaats voor enkele van de beste single malt whisky's, profiteert Tormore van zijn idyllische locatie langs de oevers van de rivier de Spey. Het klimaat en de vruchtbare grond dragen bij aan de productie van whisky met een kenmerkend zacht en fruitig karakter, een stijl die geliefd is bij whiskyliefhebbers over de hele wereld.
 

‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčTormore Bottelingen
 

De meest bekende bottelingen van Tormore omvatten een scala aan expressies die de diversiteit van het distilleerderijaanbod weerspiegelen. Vaak worden single malts van Tormore gekarakteriseerd door een subtiel evenwicht tussen fruitige noten, florale tonen en een vleugje kruidigheid. De invloed van sherryvaten wordt meesterlijk vermengd met vanilletonen, wat resulteert in complexe en diepe smaakprofielen.
 

Omvang ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčTormore

 

Hoewel Tormore niet tot de grootste distilleerderijen in Schotland behoort, heeft het snel erkenning gekregen in de whiskywereld. De distilleerderij heeft een respectabele omvang bereikt en is in staat om zowel aan de vraag op de lokale markt als aan de groeiende internationale belangstelling te voldoen.
 

‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčTormore Kenmerken
 

Wat de kenmerken betreft, is Tormore bekend om zijn zorgvuldig geselecteerde vaten en het vakmanschap van de distilleerders. De whisky's dragen vaak een uniek karakter met een harmonieuze combinatie van fruitige aroma's, subtiele florale noten en een lichte rokerigheid. De rijping in hoogwaardige vaten draagt bij aan de diepte en complexiteit van de smaak, waardoor Tormore een gewaardeerd en herkenbaar merk is in de wereld van Schotse single malt whisky's.

Lees hier meer over The Lakes The Whiskymaker's.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved