bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Bowmore
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Bowmore

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Geschiedenis Bowmore


Bowmore (single malt), opgericht in 1779, is een Schotse distilleerderij met een rijke geschiedenis die meer dan 240 jaar vakmanschap weerspiegelt. Gelegen op het betoverende eiland Islay, aan de westkust van Schotland, heeft Bowmore de tand des tijds doorstaan en blijft het een bastion van traditionele whiskyproductie. De distilleerderij is prominent aanwezig aan de oevers van Loch Indaal, waar de invloed van de Atlantische Oceaan de kenmerkende smaken van de Bowmore-whisky's vormgeeft.
 

Regio Bowmore


De regio rondom Bowmore ademt de ruige essentie van Islay, met zijn dramatische kustlijn en karakteristieke landschap. De invloed van zeewind en zilte lucht voegt een uniek maritiem karakter toe aan de whisky, terwijl de turfrijke bodem de rokerige tonen versterkt die Bowmore zo geliefd maken onder whiskyliefhebbers.
 

Bowmore bottelingen
 

Bowmore heeft enkele van de meest geprezen bottelingen in de whiskywereld voortgebracht. De Bowmore 12 Year Old, met zijn perfect uitgebalanceerde mix van rook, zoetheid en fruitige tonen, is een iconische expressie die de essentie van het merk belichaamt. Daarnaast heeft de Bowmore 18 Year Old, gerijpt in de legendarische No. 1 Vaults, een ongekende diepte en complexiteit die de ware kunst van het vakmanschap onthult.
 

Hoe groot is Bowmore?
 

Wat betreft omvang en invloed is Bowmore een wereldwijde speler in de whisky-industrie. De distilleerderij, met zijn traditionele distilleerketels en eeuwenoude magazijnen, heeft een wereldwijde aanhang van toegewijde whiskyliefhebbers. De jaarlijkse productie en de beschikbaarheid van diverse leeftijdsuitdrukkingen dragen bij aan de veelzijdigheid van het merk op de markt.
 

Kenmerken Bowmore
 

De kenmerken van Bowmore-whisky's zijn verweven met de unieke omgeving en het productieproces. De karakteristieke rokerigheid, subtiel vermengd met ziltige invloeden en fruitige tonen, creëert een onderscheidende smaakprofiel dat de ware identiteit van Islay belichaamt. Elke slok Bowmore is een reis door de tijd, een ontmoeting met de natuurlijke elementen van het eiland, en een viering van eeuwenoude distilleerkunst.

Lees hier meer over Bimber.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved