bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Kilkerran
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Kilkerran

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Kilkerran Whisky


Kilkerran, ook bekend als Glengyle Distillery, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1872, toen het werd opgericht in Campbeltown, Schotland. Oorspronkelijk werd het opgericht door William Mitchell, een pionier in de whiskyproductie. Echter, zoals veel distilleerderijen, onderging Kilkerran turbulente tijden, met sluitingen en heropeningen gedurende de jaren. Na een periode van sluiting in 1925, werd de distilleerderij nieuw leven ingeblazen in 2004 door de hedendaagse eigenaars, de familie Mitchell. Sindsdien heeft Kilkerran een opmerkelijke comeback gemaakt en staat het bekend om zijn hoogwaardige whisky's met een traditionele en ambachtelijke benadering van het distillatieproces.
 

De regio van Kilkerran

Kilkerran is gevestigd in Campbeltown, een historische whiskyregio aan de westkust van Schotland. Campbeltown, ooit bekend als de 'whiskyhoofdstad van de wereld', staat bekend om zijn maritieme invloeden en unieke terroir, wat resulteert in whisky's met een kenmerkend karakter. De regio staat bekend om zijn compacte concentratie van distilleerderijen en heeft een lange traditie van whiskyproductie die teruggaat tot de 17e eeuw. Campbeltown whisky's worden vaak gekenmerkt door hun zilte, rokerige en fruitige tonen, die voortkomen uit de combinatie van de lokale turf, het zeeklimaat en het gebruik van traditionele distillatietechnieken.

 

Meest bekende bottelingen van Kilkerran 


Kilkerran heeft verschillende bottelingen die geliefd zijn bij whisky-liefhebbers over de hele wereld. Een van de meest prominente is de Kilkerran 12 Year Old, een single malt whisky die wordt geprezen om zijn uitgebalanceerde smaakprofiel met tonen van fruit, vanille, kruiden en een vleugje rook. Daarnaast biedt Kilkerran ook limited edition releases aan, zoals de Kilkerran Work in Progress-serie, die liefhebbers de kans geeft om de ontwikkeling van de whisky te volgen naarmate deze rijpt. Deze bottelingen worden vaak gewaardeerd om hun complexiteit en diepgang, en zijn een eerbetoon aan de ambachtelijke benadering van Kilkerran in het distillatieproces.
 

Hoe groot is Kilkerran 


Kilkerran is een relatief kleine distilleerderij in vergelijking met sommige van zijn buren in Campbeltown, maar het heeft een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de whiskywereld vanwege zijn kwaliteit en vakmanschap. De distilleerderij produceert jaarlijks een bescheiden aantal vaten whisky, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van hun bottelingen. Ondanks zijn bescheiden omvang heeft Kilkerran een toegewijd team van ambachtslieden die zich inzetten voor het handhaven van de hoge normen die het merk definieert, van het selecteren van de beste gerst tot het zorgvuldig bewaken van het rijpingsproces in de vaten.
 

Kenmerken van Kilkerran Kilkerran staat bekend om zijn authentieke en traditionele benadering van het distillatieproces, wat resulteert in whisky's met een uniek karakter en een rijk smaakprofiel. Hun whisky's vertonen vaak tonen van fruit, vanille, kruiden en een subtiele hint van turfrook, die het erfgoed van Campbeltown weerspiegelen. Wat Kilkerran onderscheidt, is hun toewijding aan vakmanschap en kwaliteit, met een focus op ambachtelijke methoden en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De distilleerderij hecht ook veel belang aan het behoud van traditie en erfgoed, wat blijkt uit hun respect voor oude productiemethoden en het gebruik van historische distillatieapparatuur. Dit alles draagt bij aan de unieke aantrekkingskracht van Kilkerran whisky's, die zowel geliefd zijn bij doorgewinterde whisky-liefhebbers als nieuwkomers in de wereld van Schotse whisky.

Lees hier meer over Kavalan


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved