bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Teaninich
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Teaninich

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 


Bezig met laden...

Teaninich Whisky


Teaninich, een Schots whiskymerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot zijn oprichting in 1817 door Hugh Munro. Gelegen in de Highlands, nabij de stad Alness, heeft Teaninich zijn stempel gedrukt als een van de oudste distilleerderijen in het land. De distilleerderij staat bekend om zijn unieke productieproces, waarbij de wash still en spirit still in een ongebruikelijke hoek zijn geplaatst.
 

Regio Teaninich

 

De regio rond Teaninich, gelegen in de Northern Highlands, kenmerkt zich door een ruig landschap en een klimaat dat de whiskyproductie beïnvloedt. Het water uit de bronnen in de buurt draagt bij aan de unieke smaak van de whisky.
 

Bottelingen Teaninich

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Teaninich omvatten zowel officiële uitgaven als onafhankelijke releases. De distilleerderij heeft een reputatie opgebouwd met expressies die zowel complex als uitnodigend zijn, met tonen van fruit, kruiden en een subtiele rokerigheid.
 

Omvang Teaninich

 

Teaninich, hoewel niet de grootste distilleerderij in Schotland, speelt een belangrijke rol in de whiskyproductie. Met een capaciteit van ongeveer 4,2 miljoen liter per jaar draagt het bij aan de diversiteit van het Schotse whiskylandschap.
 

Teaninich Kenmerken

 

De kenmerken van Teaninich whisky omvatten een rijke textuur, fruitige aroma's en een hint van kruidigheid. De invloed van het productieproces en de nabijheid van de zee komen tot uiting in de complexe smaakprofielen, waardoor Teaninich geliefd is onder whiskykenners wereldwijd.

Lees hier meer over Torabhaig.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved