bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Kilchoman
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Kilchoman

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Kilchoman Whisky
 

In 2005 opende Kilchoman zijn deuren, opgericht door de familie Wills. Deze distilleerderij, gelegen aan de westkust van het Schotse eiland Islay, markeerde een keerpunt als de eerste nieuwe distilleerderij op Islay in meer dan een eeuw. Kilchoman onderscheidt zich door zijn toewijding aan traditionele productiemethoden en een 'farm-to-bottle' benadering, waarbij lokale gerst wordt gebruikt, wat bijdraagt aan de unieke identiteit van de whisky.
 

De regio van Kilchoman 
 

De locatie van Kilchoman aan de ruige westkust van Islay beïnvloedt sterk de smaak van de whisky. De nabijheid van de Atlantische Oceaan en de aanwezige turfgronden dragen bij aan de kenmerkende maritieme en rokerige tonen in de whisky. Deze natuurlijke omgeving geeft Kilchoman-whisky's een onderscheidend karakter, dat geliefd is bij liefhebbers van de Islay-stijl.
 

Meest bekende bottelingen van Kilchoman
 

Enkele van de meest gewaardeerde bottelingen van Kilchoman omvatten de Machir Bay, een harmonieuze mix van fruitige tonen en subtiele turfrook, en de Sanaig, die diepte toevoegt met sherry-invloeden. De Loch Gorm-reeks, gerijpt in Oloroso-sherryvaten, staat bekend om zijn rijke, donkere smaken. Deze expressies belichamen de diversiteit en kwaliteit waar Kilchoman om bekend staat.
 

Schaalgrootte van Kilchoman
 

Ondanks zijn relatief bescheiden omvang en jaarlijkse productie van een beperkt aantal vaten, heeft Kilchoman internationaal erkenning gekregen. De distilleerderij heeft met succes een wereldwijd aanzien opgebouwd en wordt geprezen voor zijn ambachtelijke aanpak en hoogwaardige whisky. De beperkte beschikbaarheid van Kilchoman-whisky draagt bij aan zijn exclusieve reputatie.
 

Kenmerken van Kilchoman

 

Kilchoman staat bekend om zijn karakteristieke smaakprofielen, gekenmerkt door rokerige, maritieme tonen. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de nadruk op lokale gerst dragen bij aan de authentieke Islay-ervaring. De distilleerderij benut de atmosferische omstandigheden aan de kust voor het rijpen van de whisky, wat resulteert in unieke en uitgebalanceerde expressies. Het merk blijft trouw aan zijn Schotse roots en heeft een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van ambachtelijke whisky.

Lees hier meer over Kilkerran.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved