bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenturret
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenturret

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glenturret Whisky


Glenturret, opgericht in 1775, is een van Schotlands oudste distilleerderijen met een rijke geschiedenis. Gelegen aan de schilderachtige oevers van de Turret-rivier, begon Glenturret als een illegale distilleerderij voordat het in 1826 officieel werd erkend. De distilleerderij heeft door de eeuwen heen verschillende eigenaren gehad, maar heeft altijd vastgehouden aan traditionele methoden, waardoor het een authentiek karakter behoudt.
 

Regio Glenturret

 

Gelegen in de zuidelijke Highlands, omgeven door groene heuvels en historische charme, weerspiegelt de regio van Glenturret de unieke Schotse whiskytraditie. Het lokale water uit de Turret-rivier en het gebruik van lokale gerst dragen bij aan de distinctieve smaak van Glenturret.
 

Glenturret bottelingen

 

Glenturrets meest bekende bottelingen omvatten de Core Range, met de 10-jarige, de Triple Wood en de Sherry Edition. Deze expressies belichamen het vakmanschap en de veelzijdigheid van Glenturret, van zachte en fruitige tonen tot rijke en kruidige aroma's.
 

Hoe groot is ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčGlenturret?
 

Hoewel niet de grootste distilleerderij in Schotland, speelt Glenturret een belangrijke rol in de whiskywereld. Met een capaciteit van ongeveer 350.000 liter per jaar richt Glenturret zich op kwaliteit boven kwantiteit, waardoor elke druppel zorgvuldig wordt geproduceerd en gerijpt.
 

‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚ÄčGlenturret Kenmerken
 

Glenturret staat bekend om zijn karakteristieke single malts, gekenmerkt door een rijke honingzoetheid, fruitige tonen en een subtiele kruidigheid. De distilleerderij staat ook bekend om het gebruik van traditionele pot stills en het behoud van ambachtelijke methoden die een unieke diepgang en complexiteit aan de whisky toevoegen. Het bezoek aan Glenturret is een reis door de tijd, waar bezoekers de geschiedenis van Schotse whisky kunnen ervaren en genieten van de tijdloze smaak van Glenturret.

Lees hier meer over Glenburgie.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved