bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Jura
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Jura

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Jura Whisky

 

In 1810 werd de Jura-distilleerderij op het afgelegen eiland Jura opgericht, temidden van de Schotse Hebriden. De geschiedenis van Jura's whiskyproductie gaat echter verder terug, naar de clandestiene stokerijen in de 18e eeuw. Na een periode van sluiting en heropening in 1963, onderging de distilleerderij een renaissance, waarbij het zich ontwikkelde tot een wereldwijd erkend merk. De combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne innovatie heeft bijgedragen aan het succes van Jura in de wereld van Schotse whisky.
 

De regio van Jura

 

Het eiland Jura, omgeven door ruige kustlijnen en ongerepte natuur, speelt een cruciale rol in de smaakprofielen van Jura-whisky's. Het grillige terrein, het maritieme klimaat en de natuurlijke bronnen dragen allemaal bij aan de unieke kenmerken van de Jura-distilleerderij. De rust en afzondering van het eiland hebben een directe invloed op de rijping van de whisky, wat resulteert in een unieke expressie van de Schotse whiskytraditie.
 

Meest bekende bottelingen van Jura
 

 Jura staat bekend om zijn uitgebreide portfolio van bottelingen, waarvan de Jura 10 Years en de Jura Seven Wood enkele van de meest gewaardeerde zijn. De Jura 10 Years, een kernuitgave, biedt een evenwichtige mix van zoete en rokerige tonen, terwijl de Jura Seven Wood, gerijpt in verschillende vatsoorten, complexe lagen van smaak en aroma onthult. Beide bottelingen belichamen de kernwaarden van Jura, waarbij vakmanschap en innovatie samenkomen.

 

Grootte van Jura
 

Met een jaarlijkse productie van ongeveer 2 miljoen liter behoudt Jura een bescheiden omvang. Deze beperkte schaal stelt de distilleerderij in staat om nauwgezet aandacht te schenken aan elk aspect van het productieproces, van grondstoffen tot distillatie en rijping. Door vast te houden aan deze beheerde omvang kan Jura een constante focus op kwaliteit handhaven en unieke, hoogwaardige whisky's produceren.

 

Kenmerken van Jura 

 

Jura-whisky onderscheidt zich door zijn evenwichtige combinatie van zoete, fruitige en rokerige smaken. De karakteristieke aroma's, geaccentueerd door invloeden van zeelucht en turf, weerspiegelen de unieke geografische ligging van het eiland. De rustgevende invloed van de zee en het robuuste landschap draagt bij aan de complexiteit van Jura-whisky's. Van de eerste neus tot de afdronk belichaamt Jura's whisky de essentie van het afgelegen eiland, waar traditie en innovatie samenkomen in elke zorgvuldig vervaardigde druppel.

Lees hier meer over Johnnie Walker.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved