bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Springbank
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Springbank

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:


Bezig met laden...

Springbank Whisky


Springbank is een legendarische distilleerderij in Campbeltown, Schotland, die bekend staat om haar unieke benadering van de productie van whisky. Het bedrijf, opgericht in 1828, is een van de oudste nog steeds actieve distilleerderijen in Schotland en heeft een lange en rijke geschiedenis.

Springbank is beroemd om zijn handmatige productiemethoden, die de productie beheersen van het grondstoffen selectie proces tot en met het bottelen. Het bedrijf is een van de weinige distilleerderijen die alle aspecten van het productieproces zelf uitvoert, van malten en stoken tot rijping en bottelen. Dit zorgt voor een unieke smaak en kwaliteit van de whisky die ze produceren.

Een andere belangrijke kenmerk van Springbank is de verscheidenheid aan soorten whisky die ze produceren. Naast de standaard Springbank, bieden ze ook Longrow, Hazelburn en Kilkerran aan, elk met hun eigen specifieke smaak en productiemethode.

Longrow Whisky

Longrow is bijvoorbeeld gerijpt in ex-bourbon- en sherryvaten, wat resulteert in een rijke en volle smaak met tonen van kruiden en gedroogd fruit. Hazelburn is een triple distilled whisky, gerijpt in bourbonvaten, wat hem een delicate, fruitige smaak geeft. Kilkerran is de jongste aanbieding van Springbank, en heeft een unieke smaak vanuit zijn gerijping in ex-bourbon- en sherryvaten.
 

Springbank 12 cask strength


Naast de verschillende soorten whisky, staat Springbank ook bekend om zijn beperkte uitgaven en collectible bottelingen. Elk jaar brengen ze een beperkte hoeveelheid exclusieve bottelingen uit, waaronder speciale editie whisky's gerijpt in specifieke vaten en unieke blends. Deze uitgaven zijn zeer gewild onder verzamelaars en liefhebbers van goede whisky. De Springbank 12Y cask strength is ook een serie die elke jaar uitkomt en zeer gewild is onder verzamelaars en liefhebbers.
 

Springbank kopen


In het algemeen is Springbank een distilleerderij die trots is op haar traditie en erfgoed, en die zich sterk bewust is van haar verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de Schotse whisky te waarborgen. Het bedrijf blijft zich inzetten voor de handmatige productiemethoden en blijft de standaard zetten voor uitmuntendheid in de productie van whisky.

In conclusie is Springbank een must-visit locatie voor liefhebbers van whisky, met zijn rijke historie en zijn unieke productiemethode. Of je nu op zoek bent naar een standaard Springbank, of naar een gelimiteerde fles.

Lees hier meer over Glendronach.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved