bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glenlivet
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glenlivet

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Glenlivet Whisky


Glenlivet, opgericht in 1824 door George Smith, heeft een rijke geschiedenis als pionier in de Schotse whiskyproductie. Oorspronkelijk illegaal gedistilleerd, kreeg Glenlivet in 1822 de eerste legale distilleervergunning in de regio Speyside. Deze erkenning vormde de basis voor het merk's reputatie van superieure kwaliteit en vakmanschap.
 

Glenlivet Regio

 

Gelegen in het hart van Speyside, omgeven door weelderige groene valleien en kabbelende beekjes, weerspiegelt de regio van Glenlivet de unieke omgeving die bijdraagt aan de whisky's karakteristieke smaakprofiel. De zuivere bronnen en het milde klimaat dragen bij aan de perfecte omstandigheden voor de productie van deze verfijnde whisky.
 

Bekende bottelingen ​​​​​​​Glenlivet

 

Glenlivet staat bekend om zijn diverse selectie van bottelingen, met enkele van de meest opvallende waaronder de Glenlivet 12 Year Old en de Nadurra-reeks. Deze expressies kenmerken zich door hun complexe aroma's, zijdezachte textuur en een perfecte balans tussen zoet, fruitig en kruidig.
 

Hoe groot is Glenlivet?

 

Als een van de grootste single malt whiskyproducenten ter wereld, beheert Glenlivet een uitgestrekt landgoed met meer dan 50.000 vaten rijpende whisky. Dit omvat zeldzame en oude vintages die de erfenis van het merk verder versterken, waardoor Glenlivet een icoon is binnen de wereld van Schotse whisky.
 

Kenmerken ​​​​​​​Glenlivet

 

De kenmerken van Glenlivet omvatten een zachte, fruitige afdronk, vaak vergezeld van tonen van perzik, peer en een vleugje vanille. De zorgvuldige selectie van eiken vaten draagt bij aan de complexiteit en diepgang van de whisky, waardoor Glenlivet een tijdloze favoriet blijft onder kenners wereldwijd.

Lees hier meer over Highland Park.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved