bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Blair Athol
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Blair Athol

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Geschiedenis Blair Athol


Blair Athol is een eminente naam in de wereld van Schotse whisky en vindt zijn oorsprong in een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot 1798. Oorspronkelijk opgericht als een clandestiene distilleerderij, evolueerde Blair Athol in 1825 tot een legitiem bedrijf, een mijlpaal die het begin markeerde van zijn reis om de kunst van het Schotse distilleren te verfijnen. Gelegen in het schilderachtige dorpje Pitlochry, te midden van de schilderachtige Schotse Hooglanden, geniet de distilleerderij het voorrecht door de nabijheid van de Allt Dour-stroom, waaruit zuiver bronwater wordt gewonnen, een essentieel ingrediënt dat de basis vormt voor de productie van hun kenmerkende whisky.
 

Blair Athol regio


De regio rond Blair Athol ademt een intrigerende sfeer met zijn dramatische landschappen, doordrenkt van historische betekenis. Deze omgeving speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de unieke eigenschappen van de whisky die hier wordt gedistilleerd. Hoewel de distilleerderij door de jaren heen verschillende eigenaren heeft gehad, heeft ze altijd haar essentie van vakmanschap en toewijding aan haar rijke distilleertradities behouden.
 

Bottelingen Blair Athol


Blair Athol (single malt) heeft enkele van de meest geprezen bottelingen geproduceerd, waarvan de 12 jaar oude uitdrukking misschien wel de meest iconische is. Deze whisky staat bekend om zijn soepele, moutige karakter, met subtiele tonen van fruit en noten die een verfijnde complexiteit aan het smaakprofiel toevoegen. Naast deze reguliere releases brengt Blair Athol ook felbegeerde limited edition releases op de markt, geliefd bij whiskykenners vanwege hun exclusiviteit en ongeëvenaarde kwaliteit.
 

Hoe groot Blair Athol?


Hoewel Blair Athol qua fysieke omvang niet tot de grootste distilleerderijen behoort, straalt het merk een indrukwekkende invloed uit op de mondiale whiskyscene. Het zorgvuldige selectieproces van grondstoffen, het gebruik van handgesmede koperen pot stills en het zorgvuldige rijpingsproces in handgeselecteerde eikenhouten vaten dragen bij aan de onderscheidende kenmerken van Blair Athol-whisky. Het resultaat is een meesterwerk van uitgebalanceerde smaken en aroma's, een eerbetoon aan de tijdloze tradities van het maken van Schotse whisky.
 

Kenmerken Blair Athol


Ondanks zijn bescheiden omvang blijft Blair Athol een geliefd merk dat de tand des tijds heeft doorstaan en een blijvende indruk heeft achtergelaten in de harten van whiskyliefhebbers over de hele wereld. Met zijn unieke karakter en voortreffelijke smaakprofielen blijft Blair Athol een onbetwiste pionier in de wereld van Schotse whisky.

Lees hier meer over Ben Nevis.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved