bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Macduff
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Macduff

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Mosstowie Whisky


Met zijn oorsprong in 1964 heeft het Schotse whiskymerk Mosstowie een intrigerende geschiedenis die zich kenmerkt door innovatie en vakmanschap. De distilleerderij werd opgericht met als doel het produceren van een unieke whisky die de essentie van de Speyside-regio vastlegt. Het meest opvallende aspect van Mosstowie is het gebruik van zeldzame distilleertoestellen die specifiek zijn ontworpen voor deze distilleerderij. Deze toestellen, in gebruik genomen in 1964 en buiten gebruik gesteld in 1981, geven de whisky een karakteristieke smaak die de tand des tijds heeft doorstaan.
 

Mosstowie Regio

 

Gelegen in de schilderachtige Speyside-regio, die bekend staat om zijn vruchtbare grond en heldere waterbronnen, profiteert Mosstowie van een omgeving die optimaal is voor het rijpen van hun whisky. Het terroir van Speyside draagt bij aan de unieke eigenschappen van Mosstowie's distillaten, waardoor ze zich onderscheiden in de wereld van Schotse whisky.
 

Mosstowie Bottelingen

 

De meest bekende bottelingen van Mosstowie omvatten zeldzame single malts, waarvan de Mosstowie 1979 Vintage een bijzondere plaats inneemt. Deze expressies, vaak met een beperkte beschikbaarheid, onderscheiden zich door hun rijke en complexe smaakprofielen. Tonen van fruit, vanille en een subtiel vleugje turf vormen de handtekening van Mosstowie's whisky's, die een onvergetelijke ervaring bieden voor whiskyliefhebbers.
 

Hoe groot is Mosstowie?

 

Hoewel Mosstowie niet behoort tot de grootste distilleerderijen, heeft het merk wereldwijd erkenning gekregen vanwege zijn unieke productiemethoden en hoogwaardige whisky's. De beperkte omvang van de distilleerderij draagt bij aan de exclusiviteit van Mosstowie's bottelingen, waardoor ze gewilde verzamelobjecten zijn onder connaisseurs.
 

Mosstowie Kenmerken

 

De kenmerken van Mosstowie manifesteren zich in de uitgesproken smaken en aroma's van hun whisky's. Het gebruik van de specifieke Mosstowie-distilleertoestellen voegt een extra dimensie toe aan de complexiteit en verfijning van de whisky's. De balans tussen zoetheid en kruidigheid in elke dram maakt Mosstowie tot een uniek en onderscheidend merk binnen de rijke traditie van Schotse whisky.

Lees hier meer over Mortlach.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved