bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Edradour
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Edradour

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Geschiedenis Edradour


Edradour, opgericht in 1825 door een Schotse boer genaamd Duncan Forbes, heeft een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de weelderige omgeving van de Schotse Hooglanden. Gelegen nabij het charmante dorpje Pitlochry, heeft deze pittoreske distilleerderij de tand des tijds doorstaan en is het een van de oudste operationele distilleerderijen van Schotland. Door de jaren heen heeft Edradour vastgehouden aan traditionele methoden van whiskyproductie, wat heeft bijgedragen aan de unieke charme en authenticiteit van hun spirits.
 

Edradour regio

 

De regio waar Edradour zich bevindt, de Central Highlands, is doordrenkt met adembenemende natuurlijke schoonheid en heeft een significant effect op de smaakprofielen van de geproduceerde whisky. Het ruige terrein en de kenmerkende klimaatomstandigheden dragen bij aan de rijke en complexe smaken die kenmerkend zijn voor Edradour-whisky.
 

Bottelingen Edradour

 

Edradour staat niet alleen bekend om zijn historische betekenis en pittoreske locatie, maar ook om zijn indrukwekkende reeks whisky's. Onder deze bottelingen is de 10-jarige single malt een ware klassieker, waarbij de zorgvuldig geselecteerde vaten de intrigerende smaaktonen van fruit, kruiden en eikenhout naar voren brengen. Daarnaast heeft Edradour ook de Ballechin-reeks, een geturfde variant die de liefhebbers van rokerige en aardse aroma's aanspreekt.
 

Hoe groot is Edradour?

 

Hoewel Edradour de kleinste operationele distilleerderij van Schotland is, produceert het toch jaarlijks ongeveer 90.000 liter whisky. Deze beperkte productie draagt bij aan de exclusiviteit en gewilde aard van Edradour-whisky's. De distilleerderij, met zijn traditionele koperen ketels en ambachtelijke benadering, blijft trouw aan zijn erfgoed en levert hoogwaardige, karaktervolle whisky's.
 

Eigenschappen Edradour

 

De kenmerken van Edradour-whisky zijn divers en omvatten vaak een rijk en fruitig karakter, met invloeden van sherryvaten die diepte en complexiteit toevoegen aan de eindproducten. De zorgvuldige balans tussen traditionele methoden en innovatie zorgt ervoor dat Edradour een gewaardeerd whiskymerk blijft, dat zowel door kenners als nieuwkomers in de wereld van Schotse whisky wordt omarmd.

Lees hier meer over Fettercairn.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved