bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Benromach
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Benromach

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 

Benromach Whisky


Benromach, opgericht in 1898, vertegenwoordigt een intrigerend stuk Schotse whiskyggeschiedenis. Ondanks de uitdagingen van de tijd, heeft de distilleerderij zich weten aan te passen en haar authentieke karakter behouden. De lange geschiedenis weerspiegelt zich in elke druppel van hun met zorg vervaardigde whisky's, waarbij traditionele methoden en vakmanschap samenkomen.
 

Regio Benromach


Gelegen in de weelderige Speyside-regio, temidden van het adembenemende landschap van zachte heuvels en stromende beekjes, vindt Benromach haar inspiratie in de overvloed aan hoogwaardige lokale ingrediënten. De regio staat bekend om haar vruchtbare grond en zuivere waterbronnen, wat een essentiële rol speelt in het unieke karakter van Benromach-whisky.

Benromach bottelingen


De meest bekende bottelingen van Benromach belichamen de diversiteit van hun aanbod. De Benromach 10 Year Old, een klassieke single malt, kenmerkt zich door een evenwichtige combinatie van fruitige tonen, subtiele kruidigheid en een vleugje rook. Voor de liefhebbers van rokerige whisky is er de Benromach Peat Smoke, een gedurfde expressie met een rokerig profiel dat de zintuigen prikkelt. De Benromach 15 Year Old, gerijpt in een combinatie van bourbon- en sherryvaten, biedt een complex palet van smaken, variërend van zoet tot kruidig, met een diepe en langdurige afdronk.
 

Hoe groot is Benromach?


Hoewel Benromach niet behoort tot de grootste distilleerderijen, geniet het wereldwijd erkenning en waardering van whiskyliefhebbers. De bescheiden omvang van de distilleerderij stelt hen in staat om aandacht te schenken aan elk detail van het productieproces. Hierdoor ontstaan whisky's die niet alleen getuigen van traditioneel vakmanschap, maar ook ruimte bieden voor innovatie en experimentatie.

Karakter Benromach


Benromach's karakter wordt gevormd door de combinatie van ambachtelijke tradities en de bereidheid om grenzen te verleggen. Of het nu gaat om het gebruik van traditionele koperen pot stills, het zorgvuldig selecteren van vaten of het experimenteren met verschillende graansoorten, Benromach omarmt diversiteit en levert whisky's met een uniek en herkenbaar profiel. Van zacht en fruitig tot rokerig en krachtig, elke fles vertelt het verhaal van deze bijzondere distilleerderij, geworteld in geschiedenis en gedreven door passie voor het ambacht.

Lees hier meer over Benrinnes.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved