bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Fettercairn
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Fettercairn

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Fettercairn geschiedenis


Fettercairn, opgericht in 1824 in Schotland, heeft een rijke geschiedenis doordrenkt met vakmanschap en traditie. Gedurende bijna twee eeuwen heeft de distilleerderij haar reputatie opgebouwd als een producent van hoogwaardige Schotse single malt whisky. Oorspronkelijk gebouwd als een graanmolen, evolueerde Fettercairn snel tot een distilleerderij, waarbij de pittoreske omgeving van de Schotse Hooglanden een inspiratiebron werd voor de unieke smaken die kenmerkend zijn voor hun whisky.
 

Regio Fettercairn

 

Fettercairn bevindt zich in het oostelijke deel van Schotland, waar het terroir en het klimaat een subtiele invloed uitoefenen op de rijping van de whisky. Deze regio staat bekend om zijn robuuste en karaktervolle single malts, waarbij Fettercairn uitblinkt door een perfecte balans tussen fruitige tonen en kruidige aroma's.
 

Bekende bottelingen Fettercairn

 

Enkele van de meest bekende bottelingen van Fettercairn omvatten de 12-jarige, met zijn zachte vanilletonen en hint van kruiden, en de indrukwekkende 28-jarige, die diepgaande complexiteit en elegantie biedt. Deze expressies belichamen de diversiteit en diepte van het vakmanschap van Fettercairn.
 

Omvang Fettercairn

 

Hoewel Fettercairn een bescheiden distilleerderij is, heeft het een aanzienlijke invloed op de wereld van Schotse whisky. Met een capaciteit die getuigt van zorgvuldig vakmanschap, blijft Fettercairn streven naar perfectie in elke fles, waardoor liefhebbers over de hele wereld kunnen genieten van de vruchten van deze bijzondere distilleerderij.
 

Fettercairn kenmerken

 

De kenmerken van Fettercairn onderscheiden zich door een unieke combinatie van aroma's en smaken, met tonen van rijp fruit, honing, kruiden en een subtiele rokerigheid. De invloed van zowel de lokale omgeving als het ambachtelijke productieproces resulteert in een whisky die zowel kenmerkend als verfijnd is. Fettercairn blijft een belangrijke speler in de Schotse whiskywereld, gewaardeerd door connaisseurs die de subtiliteiten van deze onderscheidende single malts weten te waarderen.

Lees hier meer over Glenallachie.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved