bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Strathmill
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Strathmill

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Strathmill Whisky


Strathmill, gelegen in het hart van de Schotse Speyside-regio, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1891. Oorspronkelijk opgericht als graanmolen, werd het in 1895 omgebouwd tot een distilleerderij door de bloeiende whiskyindustrie. De distilleerderij heeft door de jaren heen enkele naamswijzigingen ondergaan, maar heeft altijd vastgehouden aan zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit, wat heeft bijgedragen aan zijn huidige reputatie als een gewaardeerd whiskymerk.


Regio Strathmill


Strathmill bevindt zich in de bekroonde Speyside-regio, die wereldwijd bekend staat om zijn verfijnde single malt whisky's. De distilleerderij profiteert van de overvloed aan helder bronwater uit de nabijgelegen rivier de Isla, wat een essentieel ingrediënt is voor het creëren van de kenmerkende smaakprofielen van Speyside-whisky's.

 

Bottelingen Strathmill


Enkele van de meest gewaardeerde bottelingen van Strathmill omvatten hun 12-jarige expressie, die wordt gekenmerkt door een perfecte balans tussen fruitige tonen, lichte kruiden en een subtiele rokerigheid. Daarnaast staat de limited edition uitgave vaak hoog aangeschreven onder whiskyliefhebbers, waarin de complexiteit en diepte van Strathmill's distillatiekunst worden gevierd.
 

 

Hoe groot is Strathmill?


Hoewel Strathmill niet behoort tot de grootste distilleerderijen in Schotland, speelt het een belangrijke rol in de lokale whiskyproductie. Met een gematigde productieomvang richt Strathmill zich op het handhaven van hoge kwaliteitsnormen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van zijn bottelingen.
 

Strathmill Kenmerken


Strathmill-whisky's worden gekenmerkt door hun elegante en soepele karakter. De spirit wordt vaak omschreven als licht en fruitig, met subtiele tonen van vanille en honing. De invloed van zorgvuldig geselecteerde eiken vaten voegt diepte en complexiteit toe aan de smaak, waardoor Strathmill een favoriete keuze is voor fijnproevers die op zoek zijn naar een verfijnde en toegankelijke single malt uit de Speyside-regio.

Lees hier meer over Tormore.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved