bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Glendronach
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Glendronach

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:
 


Bezig met laden...

Glendronach Whisky


Glendronach is een Schotse distilleerderij gevestigd in de Highlands en is bekend om haar rijke en robuuste single malt whisky's. De distilleerderij werd opgericht in 1826 door James Allardice en heeft sindsdien een lange en rijke geschiedenis van het maken van uitstekende whisky's.

Een belangrijke bijdrage aan de reputatie van Glendronach is de traditionele productiemethoden die nog steeds worden gebruikt. Bijvoorbeeld, in tegenstelling tot veel moderne distilleerderijen, worden de malted gerst en sherryvaten die worden gebruikt voor de rijping handmatig gerold. Deze aandacht voor detail en de weigering om te compromitteren op kwaliteit zorgt voor de onderscheidende smaken die Glendronach's whisky's zo kenmerken.
 

Glendronach Kopen

Glendronach is ook bekend om zijn zware nadruk op sherryrijping. Veel van de whisky's die door de distilleerderij worden gemaakt, worden gerijpt in sherryvaten uit Spanje en geven daardoor een rijke, zoete en fruitige smaak aan de whisky. Dit is in tegenstelling tot veel andere whisky's die voornamelijk in bourbonvaten worden gerijpt, wat resulteert in een meer houtachtige smaak.

Een andere unieke eigenschap van Glendronach is hun productielijn van single cask bottelingen. Deze bottelingen zijn sterk beperkt in oplage en bieden een zeldzame kijk op de verschillende kenmerken van sherryrijping en hoe deze invloed heeft op de smaak van de whisky. Deze bottelingen zijn zeer gewild onder verzamelaars en whisky liefhebbers.


Glendronach Grandeur en Cask Strenght

Een aantal van de populairste whisky's uit de Glendronach-reeks zijn de 12-jarige, de 15-jarige en de 18-jarige, de Glendronach Grandeur en uiteraard de Glendronach cask strenght serie. De 12-jarige is een goede introductie voor mensen die nog niet bekend zijn met sherry gerijpte whisky's en biedt een fruitige en honingzoete smaak. De 15-jarige is een stap verder en biedt een meer complexe smaak met tonen van kersen, gedroogd fruit en een vleugje hout. Tot slot, de 18-jarige is de kroon op het werk van Glendronach en biedt een overvloed aan zoete en rijke smaken, inclusief chocolade, gedroogde vruchten en kruiden.

In conclusie, Glendronach is een distilleerderij die trots is op haar Schotse tradities en deze weerspiegelt in elke fles whisky.

Lees hier meer over Glen Scotia.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved