bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Arran
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Arran

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Arran whisky


Arran, opgericht in 1995 door Harold Currie, is een parel in de wereld van Schotse whisky en heeft een intrigerende geschiedenis die teruggaat naar de negentiende eeuw. Na bijna 160 jaar zonder distillatie op het eiland, werd de distilleerderij nieuw leven ingeblazen en vestigde zich in Lochranza aan de westkust van Schotland. De oprichting markeerde een belangrijke mijlpaal in de Schotse whiskygeschiedenis, omdat het eiland Arran weer op de kaart werd gezet als een bloeiende whiskyproducent.
 

Regio Arran


Het eiland Arran, waar de distilleerderij haar thuis heeft gevonden, wordt omringd door de zee en kenmerkt zich door een ruig landschap en een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Dit unieke terroir komt tot uiting in de whisky van Arran, waarbij de maritieme invloeden en de lichte ziltheid van de zeelucht subtiel doorklinken in elke slok. De regio biedt het ideale klimaat voor het rijpen van de whisky, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepgang van de uiteindelijke smaak.
 

Bottelingen Arran


Enkele van de meest bekende bottelingen van Arran zijn de '10 Year Old' en '14 Year Old', die de reputatie van het merk hebben gevestigd als producent van hoogwaardige, karaktervolle whisky. De '10 Year Old' onderscheidt zich door zijn levendige en fruitige karakter, met tonen van appel, citrus en een vleugje vanille. De '14 Year Old' biedt een meer gerijpte ervaring, met een uitgebalanceerde combinatie van zoetheid en kruidigheid, vaak vergezeld van subtiele rokerige nuances.
 

Hoe groot is Arran?


Ondanks zijn bescheiden omvang heeft Arran een indrukwekkende diversiteit in zijn whiskyproductie. De distilleerderij brengt niet alleen single malts uit met verschillende leeftijden, maar experimenteert ook met verschillende vaten en afwerkingen, waaronder sherryvaten en portvaten. Hierdoor ontstaat een rijke variatie aan smaakprofielen die whisky liefhebbers wereldwijd weten te waarderen.
 

Arran kenmerken


De distilleerderij heeft met haar toewijding aan ambachtelijk vakmanschap en het respecteren van de traditionele methoden een solide reputatie opgebouwd. Arran mag dan klein zijn in vergelijking met sommige van zijn collega's, maar de passie voor het produceren van kwaliteitswhisky en het behouden van de unieke essentie van het eiland maken het een groots merk in de wereld van Schotse whisky.

Lees hier meer over Ardmore.
 


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved