bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Bimber
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Bimber

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Bimber geschiedenis


Bimber (single malt), opgericht in 2015 in het bruisende Londen, is een opvallende speler in de wereld van whisky. De distilleerderij, opgericht door Dariusz Plazewski en Ewelina Chruszczyk, maakte snel naam door een benadering van de whiskyproductie die doordrenkt is van ambacht en traditie. Het woord “Bimber” zelf komt uit het Pools, waar het verwijst naar “maneschijn” – een knipoog naar de oorsprong van het merk en zijn toewijding aan kleinschalige, ambachtelijke distillatie.
 

Bimber regio


Gelegen in het hart van West-Londen, in een regio vol rijke geschiedenis en ambachtelijke distilleertradities, heeft de Bimber-distilleerderij zijn thuis gevonden. De oprichters koesteren een diepe passie voor vakmanschap en nauwgezette aandacht voor detail, wat zich vertaalt in de hoogwaardige whisky's die ze produceren.
 

Bottelingen Bimber


De regio waar Bimber bloeit, staat bekend om zijn diversiteit aan ambachtelijke distilleerderijen en het vermogen om een verscheidenheid aan smaken te produceren. Dit draagt bij aan de unieke flair van Bimber, die stevig verankerd is in zijn geografische context.
 

Hoe groot is Bimber?


Bimber heeft enkele opmerkelijke bottelingen in het assortiment, waarvan de Bimber Signature Single Malt een onbetwist hoogtepunt is. Deze expressie kenmerkt zich door de zorgvuldige selectie van vaten en een uitgebalanceerd rijpingsproces, resulterend in een complexe en rijke smaakbeleving. Een andere gewaardeerde keuze is de Bimber Small Batch Release, waarbij vakmanschap en kwaliteit samenkomen in een zorgvuldige selectie van vaten.
 

Bimber kenmerken


Ondanks dat Bimber een relatief jonge speler is in de whiskywereld, heeft het merk al aanzienlijke bekendheid verworven. Met een groeiend aantal bewonderaars heeft Bimber een solide reputatie opgebouwd als een distilleerderij die staat voor uitmuntendheid. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Bimber, en whiskyliefhebbers kunnen anticiperen op verdere innovaties en meesterlijke creaties van deze rijzende ster in de wereld van sterke dranken.

Lees hier meer over BenRiach.


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved