bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Oban
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Oban

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Oban Whisky
 

De rijke geschiedenis van Oban begint in 1794, toen de distilleerderij werd opgericht in het schilderachtige havenstadje Oban aan de westkust van Schotland. Gedurende de 18e en 19e eeuw onderging Oban verschillende eigenaarswisselingen en renovaties, maar behield het zijn toewijding aan traditionele productiemethoden. Ondanks enkele sluitingen in de vroege 20e eeuw, bleef Oban een bastion van vakmanschap en Schotse whiskytradities, en is het vandaag de dag een bekroonde distilleerderij die wereldwijd gewaardeerd wordt.
 

De regio van Oban
 

Gelegen in de West Highland-regio van Schotland, profiteert Oban van zijn unieke geografische ligging aan de ruige kustlijn. Het klimaat, de overvloedige turf en de nabijheid van de zee beïnvloeden de smaak van Oban-whisky's. De West Highland-regio staat bekend om zijn karakteristieke maritieme invloeden, wat de whisky's van Oban onderscheidt met een perfecte balans tussen ziltigheid en zoetheid.
 

Meest bekende bottelingen van Oban

 

Oban heeft zich onderscheiden door zijn uitstekende selectie van single malt whisky's, met de 14-jarige en Distillers Edition als prominente bottelingen. De 14-jarige Oban kenmerkt zich door een perfecte harmonie tussen fruitige tonen, subtiele kruidigheid en een zachte rokerigheid, terwijl de Distillers Edition een extra laag complexiteit toevoegt met rijping op speciaal geselecteerde vaten. Beide bottelingen hebben wereldwijd erkenning gekregen en zijn geliefd bij whiskyliefhebbers.
 

Grootte van Oban
 

Hoewel Oban qua fysieke omvang bescheiden is, heeft het een aanzienlijke impact in de whiskywereld. De distilleerderij produceert slechts een beperkte hoeveelheid whisky, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en de vraag naar hun producten. Oban's beperkte productie draagt bij aan de unieke allure van het merk, waardoor het een gewilde keuze is onder whiskykenners die op zoek zijn naar zeldzame en hoogwaardige single malts.
 

Kenmerken van Oban 

 

De whisky's van Oban onderscheiden zich door hun perfecte balans en complexiteit. Het karakteristieke profiel combineert de zoetheid van fruittonen met een subtiele kruidigheid en een vleugje rokerigheid. Maritieme invloeden, afkomstig van de nabijgelegen zee, voegen een ziltige dimensie toe aan de smaak. De toewijding aan traditionele productiemethoden en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Oban-whisky's, waardoor ze een vooraanstaande positie innemen in de wereld van Schotse single malts.

Lees hier meer over Springbank en Glenallachie 


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved