bel ons

Alleen Whatsapp 0638426181

checkmark

Uit voorraad leverbaar

checkmark

Gratis Verzekerd verzonden

checkmark

14 dagen retourrecht

checkmark

Uniek assortiment 500+ whisky's

webshop keurmerk
Home / Whisky Merken / Royal Lochnagar
Toon Filters
0
Onbeperkt
0
0
Onbeperkt

Royal Lochnagar

Toon enkel producten op voorraad
Weergave:

Royal Lochnagar Whisky


Royal Lochnagar, opgericht in 1826 aan de voet van de majestueuze Cairngorm Mountains in de Schotse Hooglanden, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot zijn oorsprong. De distilleerderij kwam in 1848 in de schijnwerpers toen Queen Victoria en Prince Albert de faciliteit bezochten, waardoor het de eer kreeg om het predicaat "Royal" te dragen. Deze koninklijke goedkeuring bevestigde niet alleen de kwaliteit van de whisky van Royal Lochnagar, maar vestigde ook zijn status als een favoriet aan het hof.
 

Regio Royal Lochnagar


De regio waarin Royal Lochnagar gedijt, de Eastern Highlands, biedt een unieke omgeving voor de productie van whisky. Het gebied wordt gekenmerkt door ruige landschappen en de invloed van de nabijgelegen bergen, wat resulteert in een karakteristieke stijl van whisky met subtiele nuances en een onderscheidend aroma.
 

Bottelingen Royal LochnagarWat betreft de meest bekende bottelingen van Royal Lochnagar, springt de 12-jarige expressie eruit als een tijdloze klassieker. Deze whisky staat bekend om zijn balans tussen fruitige tonen, vanillezoetheid en een subtiele kruidigheid. Naast de reguliere releases brengt Royal Lochnagar ook distillery-only bottelingen uit, die exclusief verkrijgbaar zijn bij de distilleerderij en geliefd zijn bij verzamelaars en liefhebbers van zeldzame whisky's.
 

Hoe groot is Royal Lochnagar?In termen van grootte is Royal Lochnagar geen reus in vergelijking met sommige andere distilleerderijen, maar dit draagt juist bij aan zijn charme en exclusiviteit. De beperkte productie stelt de distilleerderij in staat om aandacht te besteden aan elk detail van het productieproces, resulterend in een ambachtelijke benadering die de kern vormt van de Royal Lochnagar-ervaring.
 

Kenmerken Royal LochnagarDe kenmerken van Royal Lochnagar whisky zijn divers en boeiend. Van de kenmerkende neus met tonen van rijp fruit en delicate bloemige aroma's tot de rijke smaak met hints van vanille, honing en een vleugje kruiden, elke slok onthult de complexiteit van deze Schotse single malt. De afdronk is vaak langdurig en verwarmend, waardoor een blijvende indruk ontstaat.

Lees hier meer over Springbank en Glendronach


© 2024 Rarevintagewhisky.nl - All Rights Reserved